Dostali jsme krásné hrušky, ale bylo jich tolik, že jsme je nestačili sníst a tak přišlo na řadu další zavařování, tentokrát hrušková marmeláda
2 kg oloupaných a na malé kousky nakrájených hodně zralých hrušek
1/2 kg třtinového cukru
svitek celé skořice
šťáva z jednoho citrónu
několik hřebíčků
1 pektogel, nebo jiný želírovací prostředek
100 ml rumu
Oloupané a nakrájené hrušky dáme do širokého kastrolu, přidáme citrónovou šťávu, hřebíček a na kousky nalámanou celou skořici, podlijeme troškou vody a na mírném ohni dusíme, až se hrušky úplně rozvaří.
cukr smícháme s pektogelem a přidáme k hruškám, vaříme až začne marmeláda pěkně želírovat, nakonec přidáme rum a plníme do malých skleniček. Já jsem pro jistotu ještě 20 minut sterilovala v páře.
Žádné komentáře:
Okomentovat