Prázdniny se s dětmi rozloučily ve stejném duchu v jakém byly celé-deštěm. No a já jsem dnešní upršený den opět vyplnila zavařováním. Tentokrát to byla jablečno-jahodová přesnídávka. Máme ji rádi smíchanou s bílým jogurtem a vločkami k snídani. Jablek je letos žalostně málo, ale pár podzimních červených jablíček na dávku se našlo a jahody jsem měla připravené v mrazáku.
potřebujeme:
2 kg jablek oloupaných a nakrájených na malé kousky
2 kg jablek oloupaných a nakrájených na malé kousky
0,5 kg čerstvých nebo mražených jahod
3/4 l vody
asi 250 g cukru záleží na kyselosti jablek. Já jsem dala jenom 150 g
1 vanilkový pudink
1 vanilkový cukr
Ovoce dáme do širokého kastrolu, přilijeme vodu a rozvaříme. Rozvařené ovoce rozmixujeme a přidáme cukry. Pudink rozmícháme v trošce vody a zavaříme do přesnídávky. Hotovou přesnídávku plníme do malých skleniček a sterilujeme při 85 stupních 20 minut.
Z této dávky jsem měla dvacet malých skleniček.
Vlasti, tak u vás by mi snídaně moc chutnala. Docela si mě nalákala, že bych tu dobrůtku uvařila...
OdpovědětVymazatPřeji hezký večer, Helena
Helenko, já jsem ji dělávala jenom z jablek a byla taky moc dobrá, ale tahle s jahodami je báječná a výborná je i s broskvemi určitě vyzkoušej :)
OdpovědětVymazatPřesnídávky jsem dělala dětem, když byly malé, pak přešly na marmelády:-))))
OdpovědětVymazatÚžasná kombinace, ukládám!
OdpovědětVymazatTo vypadá moc dobře, právě jsem přemýšlela co s jabkama. V mrazáku mám jahody i meruňky, tak zkusím.
OdpovědětVymazatděkuji a krásný den Majka
Hned bych ochutnala. Škoda, že mé děti o podobné lahůdky nestojí.
OdpovědětVymazatMarmeláda vypadá už na obrázku krásně a když jsem si přečetla recept, tak bude určitě vynikající!!
OdpovědětVymazat