Recept na tenhle dortík jsem našla v kuchařce dr. Oetkera
Suroviny na korpus:
100 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
80 g cukru
1 vanilkový cukr
3 vejce
3 polévkové lžíce oleje
Z bílků vyšleháme sníh, zašleháme cukry, žloutky a olej. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosijeme do vaječné pěny. Zlehka vařečkou vymícháme těsto, které nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy. Upečeme ve vyhřáté troubě.
Suroviny na smetanovou náplň:
200 g zakysané smetany
50 g moučkového cukru
šťáva z jednoho citrónu
500 ml šlehačky
1 balíček želatinového ztužovače
100 ml vody
Zakysanou smetanu smícháme s citrónovou šťávou a cukrem. Šlehačku vyšleháme a smícháme se zakysanou smetanou. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na sáčku a vmícháme do smetanové hmoty. Vystydlý korpus znovu uzavřeme do dortové formy a na korpus navršíme náplň, pracujeme rychle, smetana s želatinou rychle tuhne.
Na smetanovou náplň dáme ovoce ( asi půl kila) a zalijeme želatinou připravenou z jednoho sáčku červeného dortového želé.
Necháme v ledničce vychladit. Nejlépe přes noc.
Vlasti.....dort vypadá úžasně a určitě byl výborný.
OdpovědětVymazatJana
Jani byl, a jen se po něm zaprášilo. Je úžasně lehoučký, máme rádi tyhle ovocné dobroty, těžké krémové dorty nemusím.
VymazatVlasti ten je k nakousnutí:-)
OdpovědětVymazatVypadá moc lákavě, hned bych si taky zakrojila :-)
OdpovědětVymazatVlastičko, takové dorty mám moc ráda! Vypadá úžasně, kousek bych si dala.
OdpovědětVymazatMoc zdravím, Helena