A ta byla!
3/4 kg hodně zralých rajčat
1 velká cibule
50g másla
1 polévková lžíce hladké mouky
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
1 litr zeleninového vývaru
sůl, pepř, případně trochu cukru
2 hrsti drobných těstovin na zavaření do polévky
čerstvá petrželka
Cibuli nakrájíme na jemno a na polovině másla orestujeme do sklovita. Přidáme na čtvrtky nakrájená rajčata a ještě chvíli spolu s cibulí restujeme. Zalijeme vývarem, přidáme koření a sůl a vaříme asi dvacet minut.
Potom propasírujeme přes husté síto.
Ze zbytku másla a mouky uděláme světlou jíšku a zavaříme ji do polévky, pokud se vám polévka bude zdát příliš hustá, nařeďte ji trochu vodou. Polévku znovu přivedeme k varu, přidáme těstoviny a na mírném ohni povaříme tak aby byly "na skus" v horké polévce dojdou. Hotovou polévku můžeme dochutit cukrem. Nakonec přidáme čerstvou petrželku a podáváme.
Z čerstvých domácích rajčat, to věřím, že byla luxusní...
OdpovědětVymazatHezký podvečer Vlastičko, Helena