úterý 17. prosince 2019

Linecké hvězdičky s pařížským krémem

Pomalu se nám to blíží tak ještě jeden receptík na vánoční cukroví
Tohle linecké těsto je výborné, křehké,hned měkké.
Používám ho i na klasické linecké slepované džemem.


Linecké těsto:
150g hladké mouky
100 g solamylu
140g másla 
90g cukru moučka 
1 žloutek
Šťáva z půl citronu
Zaděláme těsto, necháme hodinu v lednici vychladnout. Vykrajujeme hvězdičky pečeme ve vyhřáté troubě do růžova, slepujeme pařížským krémem, máčíme v čokoládě sypeme pokrájenými ořechy

Pařížský krém :
2 celá vejce
70g čokolády na vaření
50 g cukru moučka
Šleháme v páře do zhoustnutí
Po vychladnutí vyšleháme půl másla do pěny a po částech zašleháme čokoládovou hmotu

Krém dáme do cukrářského sáčku a slepujeme hvězdičky.
Po zatuhnutí máčíme v čokoládové polevě.
100g čokolády na vaření rozpustíme v páře s kouskem ztuženého tuku



5 komentářů:

  1. Vlastičko, vypadá skvěle, líbilo se mi už na IG. Mám hotovo, ale píšu si :o)
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Recept jsem si vytiskla a možná se ještě dnes přesvědčím zkusit ho. I když cukroví už upečené mám.
    Takže díky!
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Vlasti,hvězdičky máš krásné a já už si s dovolením opsala i recept :-)
    Jestli ještě do víkendu najdu čas,tak je podle tebe vyzkouším :-) Píšeš,že je těsto hned měkké,tak jestli se mi podaří,budu na tebe o Vánocích vzpomínat :-)))
    Měj se moc pěkně a díky za receptík .Alena

    OdpovědětVymazat
  4. zase tam nemám jméno :-) tetkapernikarka :-))

    OdpovědětVymazat