Po delší době vás všechny zdravím a přináším další recept. Kynuté borůvkové knedlíky je prostě klasika, dělá je snad úplně každý, ale třeba se někomu můj recept bude hodit.
Knedlíky jsem dělala ze zahradních borůvek, které právě zrají.
Těsto na knedlíky jsem zadělala v domácí pekárně, ale dá se i ručně a tady je recept:
700 g polohrubé mouky
40 g moučkového cukru
1 kostka droždí
3 vejce
250 ml mléka
20 g másla
špetka soli
na ozdobení tvaroh, máslo, nebo zakysaná smetana, prostě to co máme nejraději a samozřejmě moučkový cukr.
Po vykynutí odkrajuji lžící z těsta kousky, které roztáhnu na placičku, naplním bohatě borůvkami. Knedlíky nechám pod utěrkou ještě asi půl hodiny kynout a vařím je patnáct minut na páře.
Ihned po vyndání každý knedlík roztrhnu vidličkou aby ušla pára. Knedlíky by se jinak srazily.
Všechny recepty, které na tomto blogu najdete jsou vyzkoušeny v naší kuchyni a otestovány mlsnými jazýčky mé rodiny :)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
-
V letošním nanicovatém létě mám opravdu velikou úrodu rajčat. Bohužel horší je to s paprikami a tak vyhledávám recepty na různé omáčky a jin...
-
Mělo by být léto na vrcholu, ale raní teploty se pohybují jen těsně nad nulou. Vůbec je letošní léto takové nanicovaté, dnů kdy jsme do tmy...
-
Cuketová úroda letos byla slušná. Něco málo jsem rozdala, ale hodně jsme letos stihli sníst sami. Plněné cukety, cuketový slaný koláč, cuke...
-
Úroda švestek je letos pořádná a já razím heslo ani švestka na zmar! Recept na povidla z trouby jsem našla na blogu u Alis a od té doby pov...
-
Tato zeleninivo-masová směs má v kuchyni všestranné využití. Výborná je na topinky, špagety, pizzu ale i jenom jako rychlá večeře k čerstvém...
Vlasti, nemám slov...
OdpovědětVymazatVypadají úžasně!
Pa, Helena
Helenko, děkuju :) a chutnaly taky moc dobře.
OdpovědětVymazatVlasti, já borůvkové knedlíky miluju a ty tvoje vypadají báječně.
OdpovědětVymazatMálem mi i slina ukápla :-)) Mňam. Moc zdravím A.
Jéje, nějak jsem při pohledu na ty knedlíky dostala hlad:-))
OdpovědětVymazat