Suroviny vkládáme do domácí pekárny v tomto pořadí:
- 320 ml mléka a vody napůl
- 3 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 žloutek
- 1 kávová lžička soli
- 200 g hladké špaldové mouky
- 200 g hrubě mleté celozrnné pšeničné mouky
- 200 g hladké polosvětlé mouky T650
- 2 zarovnané kávové lžičky sušeného droždí
Pekárnu zapneme na program kynuté těsto. Potom těsto rozdělíme na dva díly. Každý díl rozválíme dokulata a rádýlkem nařežeme na osminy. Umotáme rohlíky a necháme ještě asi patnáct minut kynout.
Potom rohlíky potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme semínky podle chuti. Já jsem dneska použila slunečnicová. Rohlíky pečeme 25- 30 minut na 160 stupňů v horkovzdušné troubě. V klasické elektrické na 170 stupňů.
Z této várky je 16 menších rohlíků.
Máš je dokonalé!Michaela
OdpovědětVymazatAhoj,
OdpovědětVymazatrohlíky vypadají mňaminkově. V týdnu jsem pekla olejové celozrnnové bagety a brzo vložím recept. Zvu tě na koukanou.
Hezký večer.
Lenka
Vlasti, děkuji moc za recept. U nás je špaldové pečivo oblíbené, určitě je vyzkouším!
OdpovědětVymazatPa, Helena
Nádherné rohlíčky :)
OdpovědětVymazatRáda bych se zeptala,zda jdou rohlíčky zadělat i bez pekárny???
OdpovědětVymazatSamozřejmě, zaděláte klasicky kynuté těsto a necháte ho na teplém místě vykynout. Sušené droždí se smíchá s moukou, nedělá se kvásek, ale pokud sušené nepoužíváte nevadí uděláte klasický kvásek z větší poloviny kostičky čerstvého droždí.
Vymazat