- 250 g tvarohu
- 250 g moučkového cukru
- 120 g másla
- 3 vejce
- 350 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 sklenička mléka
- rozinky, tuk a mouka na vymazání a vysypání formy
Postup:
Tvaroh, cukr, změklé máslo a žloutky utřeme, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko, rozinky a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy a zvolna asi hodinu pečeme. Jestli je bábovka pečená zjistíme zapíchnutím špejle.
Bábovka je vláčná a opravdu výborná.
Tak tvarohovou jsem ještě nedělala:-)!Michaela
OdpovědětVymazatMíšo vyzkoušej a nebudeš litovat u nás pomalu nestačí ani vystydnout :)
VymazatVlasti, to je super typ! Už jsem ji strašně dlouho nedělala a tvarohové, to u nás jede :o)
OdpovědětVymazatMoc zdravím, Helena
sklenička jak velká?
OdpovědětVymazatasi 200ml
Vymazat