Krásný pondělní večer vám všem přeji. Recept na tyhle rohlíčky jsem našla v podzimním Dekoru a byly opravdu výborné, jen se po nich zaprášilo.
Na těsto budeme potřebovat:
50 g droždí
600 g polohrubé mouky
100 g moučkového cukru
asi 12 lžic mléka, já jsem dala trošku víc
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
250 g tuku na pečení
1 vejce
špetka soli
Náplň:
300 g měkkého tvarohu
2 hrušky
1 vejce
vanilkový cukr, mletá skořice, cukr podle chuti
Na potření:
rozehřáté máslo smíchané s rumem.
Na náplň hrušky oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a smícháme s tvarohem a ostatními surovinami.
Z droždí trošky mléka a cukru uděláme kvásek a necháme vzejít. Tuk rozpustíme, vlijeme do mouky, přidáme kvásek a ostatní suroviny a vypracujeme těsto, které nenecháváme kynout. Hned ho rozdělíme na osm stejných dílů ze kterých vytvoříme bochánky. Každý bochánek rozválíme do kruhu, rádýlkem rozřežeme na 8 dílů, na širší konec dáme kopeček náplně a zatočíme rohlíčky.
Pečeme do růžova. Ještě horké rohlíčky potíráme rumem smíchaným s rozpuštěným máslem.
Všechny recepty, které na tomto blogu najdete jsou vyzkoušeny v naší kuchyni a otestovány mlsnými jazýčky mé rodiny :)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
-
Pomalu se nám to blíží tak ještě jeden receptík na vánoční cukroví Tohle linecké těsto je výborné, křehké,hned měkké. Používám ho i na ...
-
Než zavoní cukroví, musím si zde ještě uložit recept na tyhle báječné dalamánky z kvasu podle Maškrtnice. 300 g žitného kvasu ( já jsem si ...
-
Jako téměř každý rok tak i letos jsem první adventní víkend věnovala pečení perníčků. Poslední roky si říkám, že už zdobené perníčky děla...
-
Na cca 60 báječných medových trubiček budete potřebovat tyto suroviny: 250g hladké mouky 100g moučkového cukru 50g Hery 2 lžíce medu 2...
-
Krásný pondělní večer Vám přeji! Letí to letí a včera jsme zapálili už druhou svíčku na adventním věnci. V sobotu jsme byli na trhu a odpol...


Hmm, vypadají chutně:-))
OdpovědětVymazatVlasti,ty se musely na jazyku jen rozplývat :-) potřené máslem s rumem ...hmmm :-) :-)
OdpovědětVymazatVypadaji uzasne! Diky za recept, dnes jsem zrovna zpracovavala hrusky a premyslela nad dalsimy recepty :)
OdpovědětVymazat