Krásný večer vám přeji! Letos je opravdu rajčatový rok, už jsem dělala z rajčat lečo, tousty, salsu, palivec a nevím co ještě a nakonec došlo i na nakládaná rajčata ve vlastní šťávě.
Postup je velice jednoduchý. Zralá rajčata nakrájíme na poloviny a narovnáme je do sklenic. Nepoužíváme žádný nálev rajčata pustí dost šťávy sama maximálně můžeme dát do každé sklenice větvičku tymiánu, šalvěje nebo bobkový list. Rajčata můžeme trochu přimáčknout. Sklenice zavřeme a sterilujeme na 90 stupňů 30 minut. Používáme v teplé kuchyni všude tam kam patří čerstvá rajčata.
Všechny recepty, které na tomto blogu najdete jsou vyzkoušeny v naší kuchyni a otestovány mlsnými jazýčky mé rodiny :)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
-
Cuketová úroda letos byla slušná. Něco málo jsem rozdala, ale hodně jsme letos stihli sníst sami. Plněné cukety, cuketový slaný koláč, cuke...
-
V letošním nanicovatém létě mám opravdu velikou úrodu rajčat. Bohužel horší je to s paprikami a tak vyhledávám recepty na různé omáčky a jin...
-
Blíží se čas cuket a nejoblíbenější jídlo z této zeleniny u nás je tento slaný cuketový koláč. Tentokrát jsem pekla z poslední zmrazené cuk...
-
Začalo to úplně nevinně. Prostě minulou sobotu kolem šesté večer přišla bouřka, letos jsou bouřky pořád, tak mě to vůbec po dusném odpoledn...
-
Po návratu z dovolené mě čekal doma skleník plný zralých rajčat a paprik. Únava po dlouhé cestě musela jít stranou a já se vrhla na zpracová...
Vlasti, to je bezva nápad s rajčaty. Můžeš z toho v zimě cokoliv uvařit nebo dát pod maso.
OdpovědětVymazatMáš moc hezké zavařovací sklenice. :-)
Jarmilko, jsou to sklenice od firmy WECK zavařovala jsem do nich už borůvky, ale do mnohem menších a ještě mám litrovky na švestky :)
VymazatVlasti, tvůj špajz musí být lepší než supermarket!
OdpovědětVymazatHezký večer, pa Helena
Helenko, už si připadám jak velkovýrobna zeleninových polotovarů a pomalu mi dochází dech a když ještě vidím na zahradě co všechno je potřeba zpracovat nevím jestli jsem to letos nějak nepřehnala :D
VymazatVlasti máš pěknou úrodičku rajčat a super recept. Sklenice jsou moc pěkné, také jsem si jich letos pár pořídila na pečený čaj. Měj se hezky Anny
OdpovědětVymazat..super typ...děkuji.Věrka
OdpovědětVymazatJak jednoduché! A určitě se hodí do hodně jídel, skoro kamkoliv!
OdpovědětVymazat