pondělí 23. září 2013

Hruškovo-tvarohové rohlíčky

Krásný pondělní večer vám všem přeji. Recept na tyhle rohlíčky jsem našla v podzimním Dekoru a byly opravdu výborné, jen se po nich zaprášilo.



Na těsto budeme potřebovat:

50 g droždí
600 g polohrubé mouky
100 g moučkového cukru
asi 12 lžic mléka, já jsem dala trošku víc
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
250 g tuku na pečení
1 vejce
špetka soli

Náplň:

300 g měkkého tvarohu
2 hrušky
1 vejce
vanilkový cukr, mletá skořice, cukr podle chuti

Na potření:

rozehřáté máslo smíchané s rumem.

Na náplň hrušky oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a smícháme s tvarohem a ostatními surovinami.

Z droždí trošky mléka a cukru uděláme kvásek a necháme vzejít. Tuk rozpustíme, vlijeme do mouky, přidáme kvásek a ostatní suroviny a vypracujeme těsto, které nenecháváme kynout. Hned ho rozdělíme na osm stejných dílů ze kterých vytvoříme bochánky. Každý bochánek rozválíme do kruhu, rádýlkem rozřežeme na 8 dílů, na širší konec dáme kopeček náplně a zatočíme rohlíčky.
Pečeme do růžova. Ještě horké rohlíčky potíráme rumem smíchaným s rozpuštěným máslem.



3 komentáře:

  1. Vlasti,ty se musely na jazyku jen rozplývat :-) potřené máslem s rumem ...hmmm :-) :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadaji uzasne! Diky za recept, dnes jsem zrovna zpracovavala hrusky a premyslela nad dalsimy recepty :)

    OdpovědětVymazat