Všude kolem nás dozrávají bezinky a to je ten pravý čas na přípravu bezinkového likéru. Já jsem po mnoha letech oprášila stařičký recept, trochu jsem ho upravila a výsledný produkt chutnal celé rodině. Nejsem si jistá trvanlivostí, ale vzhledem k chuti si myslím, že se zkazit nestačí.
Tak popadněte košíčky a vypravte se na plody černého bezu dřív, než je za vás sklidí opeřenci :))
Na jednu dávku ze které vyrobíme něco přes 2 l výborného likéru budeme potřebovat
2,5 l bezinkových kuliček
1 l vody
1 svitek celé skořice
8 celých hřebíčků
1 rovná polévková lžíce kyseliny citrónové
600g cukru
1/2 litru rumu
2 lžičky dobré kávy zalité 100 ml vody
Uchováváme v chladu
Vlastičko, na tuhle dobrotu chodím ke kamarádce...
OdpovědětVymazatMňam!
Ještě ti musím napsat, že mi ve čtvrtek odpoledne volal Adam ze školy, že přijde domů s kamarády...Co rychle podat, byla jsem právě na zahradě :o) odhodila jsem motyčku, otevřela tvůj blog a umíchala bleskově těsto na bábovku z minulého příspěvku. Tu by vychladnout nenechali, tak jsem ho nalila do košíčků a upekla muffiny. Zmizely jako bleskem, manžel, který tohle moc nejí ukořistil jednu a chválil...
Děkuji a zdravím, Helena
Helenko, tak to mám velikou radost! Já jsem na tuhle bábovku úplně zapomněla až minulý týden se po ní sháněla kolegyně. Měla jsem ji na druhém blogu nějak zamotanou mimo recepty a tak jsem ji pro pořádek přendala sem, ať to máme pěkně pohromadě :))
VymazatVlasti, tak tímto receptem si mi kápla do noty... Zítra se chystám na "lov" bezinek a po nějakém tom receptu na bezinkový likér jsem se sháněla... Sama sice tvrdý alkohol nepiju, ale říkala jsem si, že by to mohla být výborná medicínka pro mého tatínka pod stromeček :-))
OdpovědětVymazatAničko, nevím nevím jestli tahle medicína do Vánoc vydrží, je to ňamka a nějak se rychle ztrácí :))
VymazatMoc děkuji Marie.Už se těším až ochutnám.
OdpovědětVymazatVlasti, likér je skutečně tak dobrý, že dlouho nevydrží. :-D Také jsem ho kdysi dělávala. Už si nepamatuji, jestli jsem dávala celý půl litr rumu, protože nemám ráda, když je v tom moc alkoholu. Ale to se musí ochutnat, jak to komu vyhovuje.
OdpovědětVymazatVlasti, měj se fajn. :-)
Take jsem to jednou zkusila, ale s vodkou (kvalitni) misto rumu, bylo to vyborne. Vyborny zdroj vitaminu C behem zimnich mesicu! A polepsilo se to casem :-)
OdpovědětVymazatMňam, tohle bych ráda zkusila vyrobit, jen někde sehnat bezinky.. :)
OdpovědětVymazat