Dýní hokaido se letos urodilo hodně, několik jsem rozdala, několik použila na dekoraci a spousta jich ještě zbývá na konzumaci.
1 kg dýně hokaido
1 litr zeleninového vývaru
1 cibule
olej
smetana na vaření
sůl pepř
Na oleji osmažíme cibulku do sklovata. Přidáme na kostky nakrájenou dýni, kterou jenom omyjeme a odstraníme jádra dýni neloupeme! Zalijeme vývarem a vaříme do měkka asi 25- 30 minut. Když je dýně měkká polévku tyčovým mixérem rozmixujeme, vrátíme na plotnu a zavaříme smetanou, dosolíme opepříme a podáváme s chlebovými krutonky.
Dobrou chuť!
Hmmm vyzera lahodne, urcite vyskusam :) Mira...
OdpovědětVymazatMňam, tu mám moc ráda!
OdpovědětVymazatDynova polevka je u nas velmi oblibena.Tva na taliri vypada moc chutne.
OdpovědětVymazatVlastičko, manžel už si jednu dýni koupil, polévku miluje a já taky. Dělám ji hodně podobně jako ty, přidávám zázvor, má pak tu báječnou sladko - pálivou chuť.
OdpovědětVymazatMoc tě zdravím, Helena