středa 11. září 2013

Nakládaná rajčata

Krásný večer vám přeji! Letos je opravdu rajčatový rok, už jsem dělala z rajčat lečo, tousty, salsu, palivec a nevím co ještě a nakonec došlo i na nakládaná rajčata ve vlastní šťávě.


Postup je velice jednoduchý. Zralá rajčata nakrájíme na poloviny a narovnáme je do sklenic. Nepoužíváme žádný nálev rajčata pustí dost šťávy sama maximálně můžeme dát do každé sklenice větvičku tymiánu, šalvěje nebo bobkový list. Rajčata můžeme trochu přimáčknout. Sklenice zavřeme a sterilujeme na 90 stupňů 30 minut. Používáme v teplé kuchyni všude tam kam patří čerstvá rajčata.





7 komentářů:

  1. Vlasti, to je bezva nápad s rajčaty. Můžeš z toho v zimě cokoliv uvařit nebo dát pod maso.
    Máš moc hezké zavařovací sklenice. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jarmilko, jsou to sklenice od firmy WECK zavařovala jsem do nich už borůvky, ale do mnohem menších a ještě mám litrovky na švestky :)

      Vymazat
  2. Vlasti, tvůj špajz musí být lepší než supermarket!
    Hezký večer, pa Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, už si připadám jak velkovýrobna zeleninových polotovarů a pomalu mi dochází dech a když ještě vidím na zahradě co všechno je potřeba zpracovat nevím jestli jsem to letos nějak nepřehnala :D

      Vymazat
  3. Vlasti máš pěknou úrodičku rajčat a super recept. Sklenice jsou moc pěkné, také jsem si jich letos pár pořídila na pečený čaj. Měj se hezky Anny

    OdpovědětVymazat
  4. Jak jednoduché! A určitě se hodí do hodně jídel, skoro kamkoliv!

    OdpovědětVymazat