Recept na tenhle štrůdl jsem našla v kuchařce Apetit. S těstem se krásně pracuje a dá se vytáhnout úplně do tenoulinka a přitom se vůbec netrhá!
Dávka stačí na dvě pořádné nohavice báječného štrůdlu.
280g hladké mouky
100 ml teplé vody
1 celé vejce
2 lžíce oleje
1 lžíce octa
trochu soli
100g rozpuštěného másla na potření
Na náplň asi kilo jablek, strouhanka nebo namleté piškoty, skořicový cukr rozinky a ořechy podle chutí.
Těsto jsem zadělala v domácí pekárně, ale dá se i na vále. Po zadělání těsto odložíme pod nahřátý hrnec a připravíme si jablka.
Potom těsto rozdělíme na poloviny. Jednu vrátíme pod hrnec a druhou vytahujeme. Na stůl položíme čistou utěrku a na ní těsto pěkně od prostředka vytahujeme, jde to skoro samo, vytáhla jsem do velikosti utěrky. Vytažené těsto potřeme rozpuštěným máslem, posypeme namletými piškoty a poklademe polovinou jablek, posypeme rozinkami a skořicovým cukrem a pomocí utěrky zavineme a přendáme na plech vyložený pečícím papírem. S druhou polovinou těsta uděláme to samé. Pečeme asi 35 minut na 170 stupňů, během pečení a po vyndání z trouby ještě potřeme máslem.
Všechny recepty, které na tomto blogu najdete jsou vyzkoušeny v naší kuchyni a otestovány mlsnými jazýčky mé rodiny :)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
-
V letošním nanicovatém létě mám opravdu velikou úrodu rajčat. Bohužel horší je to s paprikami a tak vyhledávám recepty na různé omáčky a jin...
-
Mělo by být léto na vrcholu, ale raní teploty se pohybují jen těsně nad nulou. Vůbec je letošní léto takové nanicovaté, dnů kdy jsme do tmy...
-
Cuketová úroda letos byla slušná. Něco málo jsem rozdala, ale hodně jsme letos stihli sníst sami. Plněné cukety, cuketový slaný koláč, cuke...
-
Tato zeleninivo-masová směs má v kuchyni všestranné využití. Výborná je na topinky, špagety, pizzu ale i jenom jako rychlá večeře k čerstvém...
-
Úroda švestek je letos pořádná a já razím heslo ani švestka na zmar! Recept na povidla z trouby jsem našla na blogu u Alis a od té doby pov...
Štrúdl vypadá úžasně. :-) Těsto je jednoduché. Jen mít ještě ta jablka.
OdpovědětVymazatŠtrůdl nikdy neodmítnu, kór, když vypadá takhle...
OdpovědětVymazatPíšu si a děkuji Vlastičko!
Helena
Vlasti to je krasavec!!!Samá chuť, jabka mám tak co mi brání:-)že jo abych si ho upekla...Dája
OdpovědětVymazatVlasti, také jsem ho dnes dělala. Mám podobný recept. Tažený štrůdl je mňamka.
OdpovědětVymazatAž na to, že toto není taženy strudl, ale obyčejný dobrý jablecny zavin.
OdpovědětVymazat