Recept na tenhle štrůdl jsem našla v kuchařce Apetit. S těstem se krásně pracuje a dá se vytáhnout úplně do tenoulinka a přitom se vůbec netrhá!
Dávka stačí na dvě pořádné nohavice báječného štrůdlu.
280g hladké mouky
100 ml teplé vody
1 celé vejce
2 lžíce oleje
1 lžíce octa
trochu soli
100g rozpuštěného másla na potření
Na náplň asi kilo jablek, strouhanka nebo namleté piškoty, skořicový cukr rozinky a ořechy podle chutí.
Těsto jsem zadělala v domácí pekárně, ale dá se i na vále. Po zadělání těsto odložíme pod nahřátý hrnec a připravíme si jablka.
Potom těsto rozdělíme na poloviny. Jednu vrátíme pod hrnec a druhou vytahujeme. Na stůl položíme čistou utěrku a na ní těsto pěkně od prostředka vytahujeme, jde to skoro samo, vytáhla jsem do velikosti utěrky. Vytažené těsto potřeme rozpuštěným máslem, posypeme namletými piškoty a poklademe polovinou jablek, posypeme rozinkami a skořicovým cukrem a pomocí utěrky zavineme a přendáme na plech vyložený pečícím papírem. S druhou polovinou těsta uděláme to samé. Pečeme asi 35 minut na 170 stupňů, během pečení a po vyndání z trouby ještě potřeme máslem.
Všechny recepty, které na tomto blogu najdete jsou vyzkoušeny v naší kuchyni a otestovány mlsnými jazýčky mé rodiny :)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
-
Tenhle dort jsem už chtěla dlouho udělat a kdy jindy upéct zelený dort než na zelený čtvrtek :) Receptů je všude spousta a v podstatě se li...
-
...jen doufám, že příští už velikonoční víkend přinese lepší počasí než tenhle. Ledový vítr, sněhové přeháňky, no zase platí březen-za kamn...
-
Pokud máte rádi mák a makovec, je tahle bábovka přesně to co hledáte! Recept na ni jsem našla na Maminčiných receptech, je rychlá, vláčná...
-
Recept na tenhle dort jsem objevila tady a jako mnoho dalších receptů z tohoto blogu mohu jenom doporučit. Na dort 26cm budete potřeb...
-
Tato 3D vejce peče dcera na Velikonoce už několik let. Pokud je to pro vás novinka, vejce se pečou v polovinách na speciální formě. Po nazdo...
Štrúdl vypadá úžasně. :-) Těsto je jednoduché. Jen mít ještě ta jablka.
OdpovědětVymazatŠtrůdl nikdy neodmítnu, kór, když vypadá takhle...
OdpovědětVymazatPíšu si a děkuji Vlastičko!
Helena
Vlasti to je krasavec!!!Samá chuť, jabka mám tak co mi brání:-)že jo abych si ho upekla...Dája
OdpovědětVymazatVlasti, také jsem ho dnes dělala. Mám podobný recept. Tažený štrůdl je mňamka.
OdpovědětVymazatAž na to, že toto není taženy strudl, ale obyčejný dobrý jablecny zavin.
OdpovědětVymazat