Recept na tenhle moučník byl v knize receptů pro domácí pekárnu. Několikrát jsem ho pekla jako sladký chléb přímo v pekárně, ale tentokrát jsem v pekárně jenom nechala těsto zadělat, potom jsem ho přendala do bábovkové formy a nechala 45 minut kynout. Pekla jsem asi padesát minut v troubě na 180 stupňů.
Suroviny vložíme do pekárny v tomto pořadí:
250 ml vlažného mléka
1 vejce
50 g rozpuštěného másla
2 tyčinky čokolády Margot ( 2x100g)
pokrájené na kousky
2 lžíce třtinového cukru
380 g hladké mouky
2 lžičky sušeného droždí
Přeji Vám pohodový večer a krásný 1. máj!!!
Všechny recepty, které na tomto blogu najdete jsou vyzkoušeny v naší kuchyni a otestovány mlsnými jazýčky mé rodiny :)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
-
Pomalu se nám to blíží tak ještě jeden receptík na vánoční cukroví Tohle linecké těsto je výborné, křehké,hned měkké. Používám ho i na ...
-
Krásný pondělní večer Vám přeji! Letí to letí a včera jsme zapálili už druhou svíčku na adventním věnci. V sobotu jsme byli na trhu a odpol...
-
Pokud máte rádi mák a makovec, je tahle bábovka přesně to co hledáte! Recept na ni jsem našla na Maminčiných receptech, je rychlá, vláčná...
-
Začátek listopadu byl u nás ve znamení dýní a jiřin. Díky opravdu velké úrodě jsem měla a vlastně ještě pořád mám dýně skoro všude. No a ji...
-
Na cca 60 báječných medových trubiček budete potřebovat tyto suroviny: 250g hladké mouky 100g moučkového cukru 50g Hery 2 lžíce medu 2...
Vlastičko, buchtu s margotkou mám někde napsanou, ale určitě není kynutá, děkuji za recept.
OdpovědětVymazatHezký večer, Helena