Na dvanáct karbanátků budeme potřebovat.
100 g čočky
100 g cizrny
100 g hrachu
1 vejce
2 větší uvařené a oloupané brambory
pepř, sůl, česnek anebo koření podle chuti
Na obalení klasický trojobal, mouka, vajíčko a strouhanka.
Luštěniny přes noc namočíme do vody.
Druhý den vodu slijeme a luštěniny uvaříme do měkka.
Vychladlé luštěniny rozmixujeme přidáme vajíčko, nastrouhané brambory, osolíme a okořeníme a vytvarujeme 12 karbanátků, které obalíme v trojobalu a z obou stran smažíme na oleji.
Podáváme s bramborovou kaší a třeba zeleninovým salátem.
Já jsem nastrouhala bílé zelí, jednu červenou řepu, mrkev a ještě jsem přidala jednu červenou papriku.
Salát jsem osolila a dochutila citrónovou šťávou a sirupem z agáve
U nás se luštěniny jedí, takže děkuji za typ Vlastičko. Líbí se mi i ten tvůj salát!
OdpovědětVymazatHezký večer, Helena
Takhle jsem je jeste nedelala ,musim vyzkouset.Dik za recept.
OdpovědětVymazatPíšu si .... sice budu muset vyrobit potají, aby nikdo neviděl že nejsou z masa, ale jsem děsně zvědavá, jestli je budou jíst:-))
OdpovědětVymazatJsou opravdu moc dobré, klasické karbanátky z mletého masa mi nedělají dobře na žaludek, taky na těch jsem si opravdu pochutnala a bez potíží a chutnaly i manželovi.
OdpovědětVymazatManžel by asi takové karbanátky nejedl. Nesměla bych prozradit z čeho jsou. :D
OdpovědětVymazatAle mě zaujal salátek. Na ten se mi sbíhají sliny. Vyzkouším ho.