úterý 15. dubna 2014

Karbanátky z luštěnin

Pro přípravu těchto karbanátků jsem se nechala inspirovat  po shlédnutí pořadu na ČT1  Kouzelné bylinky





Na dvanáct karbanátků budeme potřebovat.
100 g čočky
100 g cizrny
100 g hrachu
1 vejce
2 větší uvařené a oloupané brambory
pepř, sůl, česnek anebo koření podle chuti
Na obalení klasický trojobal, mouka, vajíčko a strouhanka.

Luštěniny přes noc namočíme do vody.
Druhý den vodu slijeme a luštěniny uvaříme do měkka.
Vychladlé luštěniny rozmixujeme přidáme vajíčko, nastrouhané brambory, osolíme a okořeníme a vytvarujeme 12 karbanátků, které obalíme v trojobalu a z obou stran smažíme na oleji.





Podáváme s bramborovou kaší a třeba zeleninovým salátem. 
Já jsem nastrouhala bílé zelí, jednu červenou řepu, mrkev a ještě jsem přidala jednu červenou papriku.
Salát jsem osolila a dochutila citrónovou šťávou a sirupem z agáve








5 komentářů:

  1. U nás se luštěniny jedí, takže děkuji za typ Vlastičko. Líbí se mi i ten tvůj salát!
    Hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Takhle jsem je jeste nedelala ,musim vyzkouset.Dik za recept.

    OdpovědětVymazat
  3. Píšu si .... sice budu muset vyrobit potají, aby nikdo neviděl že nejsou z masa, ale jsem děsně zvědavá, jestli je budou jíst:-))

    OdpovědětVymazat
  4. Jsou opravdu moc dobré, klasické karbanátky z mletého masa mi nedělají dobře na žaludek, taky na těch jsem si opravdu pochutnala a bez potíží a chutnaly i manželovi.

    OdpovědětVymazat
  5. Manžel by asi takové karbanátky nejedl. Nesměla bych prozradit z čeho jsou. :D
    Ale mě zaujal salátek. Na ten se mi sbíhají sliny. Vyzkouším ho.

    OdpovědětVymazat