Tuto bábovku jsem pekla podle upraveného receptu na muffiny z časopisu Albert.
Je vláčná, vlhká, nedrobivá a voní trochu po perníku a hodně po banánech.
Pekla jsem ve velké litinové formě, ale těsto vystačí i do menší formy.
3 vejce
1 malý bílý jogurt + 1/2 kelímku podmáslí nebo mléka
1 malý bílý jogurt + 1/2 kelímku podmáslí nebo mléka
70 ml oleje
150g jablečné přesnídávky
2 banány
3lžíce tekutého medu+3 lžíce agávového sirupu
vanilkový cukr
150g špaldové mouky + 150 g polohrubé mouky
70 g ovesných vloček
2 vrchovaté lžičky prášku do pečiva
1 vrchovatá lžička jedlé sody
1/2 lžičky skořice
1 polévková lžíce kakaa
150g jablečné přesnídávky
2 banány
3lžíce tekutého medu+3 lžíce agávového sirupu
vanilkový cukr
150g špaldové mouky + 150 g polohrubé mouky
70 g ovesných vloček
2 vrchovaté lžičky prášku do pečiva
1 vrchovatá lžička jedlé sody
1/2 lžičky skořice
1 polévková lžíce kakaa
hrst sušených brusinek
Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu
Všechny tekuté suroviny, vejce a přesnídávku prošleháme metličkou.
Všechny sypké suroviny smícháme a zamícháme do těsta. Banány namačkáme vidličkou a
s brusinkami je vmícháme do těsta.
Těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu a pečeme ve vyhřáté troubě asi padesát minut
Vlastičko, další dobrota!
OdpovědětVymazatMoc děkuji za recept na Koka sušenky, jsou fakt jednoduché a skvělé!
Hezký večer, Helena
Helenko, i mě ty sušenky dostaly. Tak jednoduché a výborné ty se u nás budou péct asi stejně často jako ty z arašídového másla od tebe :)
VymazatS dětskou přesnídavkou jsem ještě bábovku nepekla ... to musim zkusit:-))
OdpovědětVymazatHned dnes vyzkouším - mám ve špajzce pár hodně zralých banánů a nesnězených přesnídávek, tak je aspoň zdělám.
OdpovědětVymazatUpečeno, půlka zmizela ještě zatepla. Děkuji za super recept.
VymazatVlasti!
OdpovědětVymazatTak tuhle bábovku musím zkusit- píši si recept a děkuji!!
Měj se moc hezky Jarka