pátek 22. listopadu 2013

Sváteční mramorová bábovka

Krásný večer vám přeji! V posledních dnech moc nestíhám, blíží se vánoční trh takže šiji andělíčky a peču a zdobím perníčky a na blogy nemám nějak moc času tak aspoň v rychlosti recept na sváteční mramorovou bábovku, který jsem znovu objevila v jednom starším receptáři dr. Oetkera a je báječná, vláčná prostě taková jako má správná klasická bábovka být!





350 g polohrubé mouky
1 kypřící prášek do pečiva
250 ml mléka
2 lžíce rumu
140 g změklého másla
220 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
4 vejce
2 lžíce kakaa

Žloutky, změklé máslo a cukry vyšleháme šlehačem do bílé pěny. Zašleháme rum a vlažné mléko střídavě s moukou smíchanou s práškem do pečiva. Ušleháme sníh z bílků a lehce ho vmícháme do těsta. Polovinu těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy, do druhé poloviny vmícháme kakao které jsme rozmíchaly v trošce mléka a nalijeme na bílé těsto. Vidličkou zlehka promícháme a pečeme asi hodinu ve vyhřáté troubě. Jestli je bábovka pečená vyzkoušíme špejlí.
Těsta je hodně takže doporučuji použít velkou formu!



Andělíčků už jste na mém druhém blogu viděly spoustu, ale tenhle už v pondělí poletí do světa a ani jsem ho nestihla pořádně vyfotit.
Přeji Vám krásný víkend a ať Vás andělé opatrují!



5 komentářů:

  1. Hmm, vláčné bábovky já ráda....

    OdpovědětVymazat
  2. Bábovka vypadá báječně, ale mě se víc líbí andělíček. :-) Má krásný kabátek.

    OdpovědětVymazat
  3. Vlastičko, děkuji za recept, od tebe vždy fungují!
    A andílci jsou kouzelní!
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Vlasti,ti tví andělíčci jsou jeden krásnější než druhý :-) A bábovka je taky parádní,to mramorování se ti hodně povedlo! Já v něm vidím normálně hlavu kačeny,nebo nějakého ptáka .-) :-))

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá náramně jedle, dala bych si klasickou bábovku. Nebo třeba babičinu tvarohovou, takovou jako ona nikdy neudělám... :-)

    OdpovědětVymazat