středa 6. listopadu 2013

Jogurtový štrůdl

K upečení tohohle štrůdlu mě inspirovala Alis. Léta jsem ho nepekla a hodně podobný  recept jsem našla ve svém stařičkém receptovém sešitu.



Na dvě nohy štrůdlu budete potřebovat tyto suroviny:

1 malý bílý jogurt
70g změklého tuku, já jsem dala HERU
250g hladké mouky
 1 vejce
špetka soli

Těsto jsem dělala rovnou ze dvou dávek na 4 nohy a zadělávala jsem ho v pekárně na program nudlové těsto.


A o minulém víkendu jsem taky trochu perníčkovala, andělský zástup nachystaný a dnes už pěkně v celofánu zabalený na adventní trh.
Pokud se budete chtít do perníčků pustit, recept najdete tady.


5 komentářů:

  1. Receptu na dobry, jednoduchy strudl neni nikdy dost :) Takze velke diky! Pernicky vypadaji uzasne, preji at se pekne prodavaji a zdravim, Monika

    OdpovědětVymazat
  2. strudla vyzera famozne...ale tie pernicky... tie su bozske! a tak krasne vyzdobene...ja uz mam nejaky ten rok zivota za sebou, ale zatial sa mi nikdy nepodarilo ich takto krasne na jemno ozdobit. neviem prist na ten trik aj ked som cukor preosiala x krat a kupila si specialne sacky na ozdobovanie, vzdy to dopadlo katastrifalne :)))) ale je v tom isto kopec praxe...su nadherne :) zdravim Zuzana

    OdpovědětVymazat
  3. pornicky jsou vazne krasne na kolik stupnu je peces :-) a strudl... hmmm me se zbihaji sliny :-) Hezky den Radana

    OdpovědětVymazat
  4. Štrůdl vypadá moc dobře. Nejkrásnější jsou andílci z perníku. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Jé, Vlastičko, ten jsem taky nepekla roky a je tak dobrý...
    A tvoje andělská flotila, co dodat, úžasné!
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat