K upečení tohohle štrůdlu mě inspirovala Alis. Léta jsem ho nepekla a hodně podobný recept jsem našla ve svém stařičkém receptovém sešitu.
Na dvě nohy štrůdlu budete potřebovat tyto suroviny:
1 malý bílý jogurt
70g změklého tuku, já jsem dala HERU
250g hladké mouky
1 vejce
špetka soli
Těsto jsem dělala rovnou ze dvou dávek na 4 nohy a zadělávala jsem ho v pekárně na program nudlové těsto.
A o minulém víkendu jsem taky trochu perníčkovala, andělský zástup nachystaný a dnes už pěkně v celofánu zabalený na adventní trh.
Pokud se budete chtít do perníčků pustit, recept najdete tady.
Všechny recepty, které na tomto blogu najdete jsou vyzkoušeny v naší kuchyni a otestovány mlsnými jazýčky mé rodiny :)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
-
Zahrada ještě pořád vydává svoje plody. Špenát nasetý v srpnu je v těchto dnech akorát ke sklizni. V mrazáku mám ještě spoustu jarního a ta...
-
Krásný podzimní večer přeji! Recept na tyhle sušenky je z Instagramu, ale trochu upraven. Dýní se nám letos urodilo, a proto, že stále ješt...
-
Inspiraci na tuhle buchtu jsem našla na pinterestu. Zaujala mě kombinace náplní a je to vážně bomba, určitě u nás nebyla naposled. 450g hla...
-
Trhací chleba jsem chtěla už dlouho vyzkoušet, ale pořád nějak nebyla příležitost. Až loni na Silvestra na zakousnutí všech těch dobrůtek s...
-
Recept na tyhle muffiny jsem našla na recepty.cz a jsou výborné. Já jsem do nich tedy zapomněla dát rozinky, ale nevadí i tak nemají chybu...
Receptu na dobry, jednoduchy strudl neni nikdy dost :) Takze velke diky! Pernicky vypadaji uzasne, preji at se pekne prodavaji a zdravim, Monika
OdpovědětVymazatstrudla vyzera famozne...ale tie pernicky... tie su bozske! a tak krasne vyzdobene...ja uz mam nejaky ten rok zivota za sebou, ale zatial sa mi nikdy nepodarilo ich takto krasne na jemno ozdobit. neviem prist na ten trik aj ked som cukor preosiala x krat a kupila si specialne sacky na ozdobovanie, vzdy to dopadlo katastrifalne :)))) ale je v tom isto kopec praxe...su nadherne :) zdravim Zuzana
OdpovědětVymazatpornicky jsou vazne krasne na kolik stupnu je peces :-) a strudl... hmmm me se zbihaji sliny :-) Hezky den Radana
OdpovědětVymazatŠtrůdl vypadá moc dobře. Nejkrásnější jsou andílci z perníku. :-)
OdpovědětVymazatJé, Vlastičko, ten jsem taky nepekla roky a je tak dobrý...
OdpovědětVymazatA tvoje andělská flotila, co dodat, úžasné!
Moc zdravím, Helena