Na šest porcí budete potřebovat 1200g čerstvého lososa. Filet lososa očistíme od šupin, omyjeme, osušíme a nakrájíme na šest stejných porcí. Lososa odložíme do chladu a pustíme se do přípravy hráškového pyré.
Suroviny na hráškové pyré:
svazek jarní cibulky (já měla 4 ks)
sáček mraženého hrášku 450 g
hrst nasekané petrželky
100 ml bílého vína
100 ml zeleninového vývaru
100 ml šlehačky
sůl, pepř
50 g másla
Na másle orestujeme nakrájené cibulky, přidáme hrášek zalijeme vínem a vývarem, přidáme petrželku sůl a pepř podle chuti a vaříme až je hrášek měkký. Přidáme smetanu a rozmixujeme. Uchováme v teple.
Lososa opepříme, osolíme a zakápneme citrónem. Na pánvi rozpustíme lžíci másla a vložíme lososa kůží dolů. Na kůži opékáme asi 7 minut, potom porce opatrně obrátíme a opékáme dalších pět minut.
Dáme na nahřáté talíře, přidáme hráškové pyré a opékané brambory.
Všechny recepty, které na tomto blogu najdete jsou vyzkoušeny v naší kuchyni a otestovány mlsnými jazýčky mé rodiny :)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
-
V letošním nanicovatém létě mám opravdu velikou úrodu rajčat. Bohužel horší je to s paprikami a tak vyhledávám recepty na různé omáčky a jin...
-
Cuketová úroda letos byla slušná. Něco málo jsem rozdala, ale hodně jsme letos stihli sníst sami. Plněné cukety, cuketový slaný koláč, cuke...
-
Mělo by být léto na vrcholu, ale raní teploty se pohybují jen těsně nad nulou. Vůbec je letošní léto takové nanicovaté, dnů kdy jsme do tmy...
-
Letošní léto bylo divné. Spíš mi přišlo, jak kdyby ani žádné nebylo. Počasí se potácelo mezi jarem a podzimem a léto až na několik parných ...
-
Tato zeleninivo-masová směs má v kuchyni všestranné využití. Výborná je na topinky, špagety, pizzu ale i jenom jako rychlá večeře k čerstvém...
Vlasti, hráškové pyré jsem jedla poprve v Londýně, servírují ho tam se smaženou bílou rybou, mňam. A u tebe s lososem, toho neodmítnu nikdy :o)
OdpovědětVymazatMoc zdravím, Helena
Wygląda to super. Pozdrawiam.
OdpovědětVymazatWygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.
OdpovědětVymazat