úterý 16. dubna 2013

Losos s hráškovým pyré

Na šest porcí budete potřebovat 1200g čerstvého lososa. Filet lososa očistíme od šupin, omyjeme, osušíme a nakrájíme na šest stejných porcí. Lososa odložíme do chladu a pustíme se do přípravy hráškového pyré.


Suroviny na hráškové pyré:
svazek jarní cibulky (já měla 4 ks)
sáček mraženého hrášku  450 g
hrst nasekané petrželky
100 ml bílého vína
100 ml zeleninového vývaru
100 ml šlehačky
sůl, pepř
50 g másla

Na másle orestujeme nakrájené cibulky, přidáme hrášek zalijeme vínem a vývarem, přidáme petrželku sůl a pepř podle chuti a vaříme až je hrášek měkký. Přidáme smetanu a rozmixujeme. Uchováme v teple.

Lososa opepříme, osolíme a zakápneme citrónem. Na pánvi rozpustíme lžíci másla a vložíme lososa kůží dolů. Na kůži opékáme asi 7 minut, potom porce opatrně obrátíme a opékáme dalších pět minut.

Dáme na nahřáté talíře, přidáme hráškové pyré a opékané brambory.



3 komentáře:

  1. Vlasti, hráškové pyré jsem jedla poprve v Londýně, servírují ho tam se smaženou bílou rybou, mňam. A u tebe s lososem, toho neodmítnu nikdy :o)
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Wygląda to super. Pozdrawiam.

    OdpovědětVymazat
  3. Wygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpovědětVymazat