neděle 28. dubna 2013

Housky ze sádla

Recept na tyhle housky jsem našla na netu a protože se osvědčil a housky byly výborné, ráda se o něj s vámi podělím.


Suroviny:

250 ml vlažného mléka
2 žloutky
60 g rozpuštěného sádla
1 lžička soli
1 lžička cukru
500 g mouky já jsem dala napůl pšeničnou hladkou s pšeničnou celozrnnou
2 rovné lžičky sušeného droždí

Těsto zaděláme v pekárně (lze i klasicky) po vykynutí rozdělíme na 13 - 15 stejných dílů a vytvoříme bochánky, které necháme na plechu vykynout. Pokud máte toto vykrajovátko jadřinců na jablka, můžete si housky udělat takhle zdobené. Okamžitě po vytlačení housky pomažeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme semínky a upečeme do zlatova.







11 komentářů:

  1. Hezkou neděli Vlasti, houstičky vypadají parádně určitě je vyzkouším. To je ale nápad použít na tvarování vykrajovátko na jablka :-))
    Martina

    OdpovědětVymazat
  2. Obdivuji, jak Tě napadlo houstičky vylepšit vyražením kráječem na jablka :-) Super nápad!

    OdpovědětVymazat
  3. Ten kráječ na jablka není můj nápad, viděla jsem to někde na netu a moc se mi to líbilo, u nás je tenhle kráječ nevyužitý už jsem kolikrát uvažovala že ho vyhodím a tak teď aspoň našel uplatnění :)

    OdpovědětVymazat
  4. VLASTIČKO, VYPADAJÍ BÁJEČNĚ.
    SUPER NÁPAD S KRÁJEČEM NA JABLÍČKA.
    MĚJ SE HEZKY.
    BOHDA

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadají úžasně, určitě je vyzkouším! Takovéhle využití kráječe na jablka jsem ještě neviděla. Pořád jsem si říkala, že ho nepotřebuju, teď je mi jasné, že ho potřebuju urgentně!

    OdpovědětVymazat
  6. Vlastičko moc děkuji-vypadjí k nakousnutí:-)A já jdu zas psát!!!!

    OdpovědětVymazat
  7. Tý jo, supr nápad s vykrajovátkem:-))

    OdpovědětVymazat
  8. Tedy ty nemaji chybu, moc se ti povedly a napad vytlacit vzorek vykrajovatkem na jabka je take bajecny! Vse pecene, co obsahuje sadlo je vetsinou vynikajici, takze urcite vyzkousim. Diky za recept Vlasti, moc zdravi....

    OdpovědětVymazat
  9. Vlasti, vypadají k nakousnuté, mňam, určitě vyzkouším!
    Měj se moc hezky, Helena

    OdpovědětVymazat
  10. Musela jsem vyzkoušet a musím říct, že se těsto dobře zadělává, použila jsem pouze polohrubou mouku, jen jsem dala trochu mléka navíc. Vykynulo ukázkově, udělala jsem čtrnáct kousků, k tomu fazolovou polévku, no prostě to nemělo chybu! Houstičky jsou moc dobré a počítám, že do večera zmiznou...děkuji za recept!! Jana z Karviné

    OdpovědětVymazat
  11. Tak jsem je dnes vyzkoušela - bohužel nemám vzorek takový pěkný - celý se mi slil:-( Ale na chuti to neubírá... Děkuji.

    OdpovědětVymazat