Receptů na domácí tiramisu jsou všude spousty a já ho dělám takhle.
Ušlehám dvě šlehačky a dva ztužovače, do skoro ušlehané šlehačky přidám 400g domácí lučiny, kterou jsem si udělala den předem a cukr podle chuti.
Dortovou formu vyložím potravinářskou fólií a na dno naskládám kulaté piškoty namočené v silné oslazené kávě s trochou rumu. Na piškoty namažu polovinu šlehačkové hmoty, naskládám další vrstvu piškotů namočených v kávě na to zbytek šlehačkové hmoty a zase piškoty. Poslední vrstvu piškotů do šlehačky pěkně zamáčknu, zakryji fólií a dám přes noc odležet do ledničky. Druhý den posypeme grankem a podáváme.
Všechny recepty, které na tomto blogu najdete jsou vyzkoušeny v naší kuchyni a otestovány mlsnými jazýčky mé rodiny :)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
-
V letošním nanicovatém létě mám opravdu velikou úrodu rajčat. Bohužel horší je to s paprikami a tak vyhledávám recepty na různé omáčky a jin...
-
... je barevná, už téměř bez práce takhle mě baví... Pořád je co sklízet, rajčata, papriky, švestky, dýně, jahody a ty kytky... snad to ješ...
-
... mám moc ráda tenhle čas. Na zahradě už není tolik práce a o to víc času zbývá na procházky a když přeje i počasí, tak se mi ani nechce ...
-
Tato zeleninivo-masová směs má v kuchyni všestranné využití. Výborná je na topinky, špagety, pizzu ale i jenom jako rychlá večeře k čerstvém...
-
Cuketová úroda letos byla slušná. Něco málo jsem rozdala, ale hodně jsme letos stihli sníst sami. Plněné cukety, cuketový slaný koláč, cuke...
Zkusím jednou podle tebe-Tiramisu miluji a dětičky také :-)
OdpovědětVymazatMíšo, dřív jsem dělávala tiramisu z pomazánkového másla, ale připadalo mi slané tohle z jogurtové lučiny je mnohem lepší akorát je potřeba nechat jogurty pořádně vykapat případně ještě trochu syrovátky vymačkat :)
VymazatTiramisu dělávám, ael s lučinou jsem zatím nezkoušela, jistě je moc dobré!
OdpovědětVymazatBudu dělat v pátek.Vypadá to skvěle.
OdpovědětVymazat