Dnešní recept tak trošku souvisí s tím předchozím. Domácí lučina je jednou ze surovin pro přípravu téhle velice jednoduché pomazánky.
Suroviny:
2 uzené makrely
asi 200g domácí lučiny, nebo obdobné množství pomazánkového másla naředěného jogurtem
2 menší cibule pokrájené na jemno
Mletý pepř a trochu citrónové šťávy na ochucení.
Makrely obereme a maso vidličkou rozetřeme, přidáme lučinu a nakrájenou cibuli. Ochutíme pepřem a citrónovou šťávou a vymícháme pomazánku. Pokud se vám bude pomazánka zdát moc hustá, můžete přidat trochu bílého jogurtu.
Mažeme na pečivo a zdobíme čerstvou zeleninou.
Všechny recepty, které na tomto blogu najdete jsou vyzkoušeny v naší kuchyni a otestovány mlsnými jazýčky mé rodiny :)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
-
V letošním nanicovatém létě mám opravdu velikou úrodu rajčat. Bohužel horší je to s paprikami a tak vyhledávám recepty na různé omáčky a jin...
-
Cuketová úroda letos byla slušná. Něco málo jsem rozdala, ale hodně jsme letos stihli sníst sami. Plněné cukety, cuketový slaný koláč, cuke...
-
Mělo by být léto na vrcholu, ale raní teploty se pohybují jen těsně nad nulou. Vůbec je letošní léto takové nanicovaté, dnů kdy jsme do tmy...
-
Letošní léto bylo divné. Spíš mi přišlo, jak kdyby ani žádné nebylo. Počasí se potácelo mezi jarem a podzimem a léto až na několik parných ...
-
Tato zeleninivo-masová směs má v kuchyni všestranné využití. Výborná je na topinky, špagety, pizzu ale i jenom jako rychlá večeře k čerstvém...
robievam podobne je fantastická :-)
OdpovědětVymazatHmm, takové dobré pomazánky můžu:-)))
OdpovědětVymazatAjka
mňam
OdpovědětVymazat