Receptů na domácí tiramisu jsou všude spousty a já ho dělám takhle.
Ušlehám dvě šlehačky a dva ztužovače, do skoro ušlehané šlehačky přidám 400g domácí lučiny, kterou jsem si udělala den předem a cukr podle chuti.
Dortovou formu vyložím potravinářskou fólií a na dno naskládám kulaté piškoty namočené v silné oslazené kávě s trochou rumu. Na piškoty namažu polovinu šlehačkové hmoty, naskládám další vrstvu piškotů namočených v kávě na to zbytek šlehačkové hmoty a zase piškoty. Poslední vrstvu piškotů do šlehačky pěkně zamáčknu, zakryji fólií a dám přes noc odležet do ledničky. Druhý den posypeme grankem a podáváme.
Všechny recepty, které na tomto blogu najdete jsou vyzkoušeny v naší kuchyni a otestovány mlsnými jazýčky mé rodiny :)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
-
V letošním nanicovatém létě mám opravdu velikou úrodu rajčat. Bohužel horší je to s paprikami a tak vyhledávám recepty na různé omáčky a jin...
-
Tato zeleninivo-masová směs má v kuchyni všestranné využití. Výborná je na topinky, špagety, pizzu ale i jenom jako rychlá večeře k čerstvém...
-
Po návratu z dovolené mě čekal doma skleník plný zralých rajčat a paprik. Únava po dlouhé cestě musela jít stranou a já se vrhla na zpracová...
-
Úroda švestek je letos pořádná a já razím heslo ani švestka na zmar! Recept na povidla z trouby jsem našla na blogu u Alis a od té doby pov...
-
Letošní úroda cuket je opravdu nebývale velká a tak jsem dneska upekla pro změnu bábovku.
Zkusím jednou podle tebe-Tiramisu miluji a dětičky také :-)
OdpovědětVymazatMíšo, dřív jsem dělávala tiramisu z pomazánkového másla, ale připadalo mi slané tohle z jogurtové lučiny je mnohem lepší akorát je potřeba nechat jogurty pořádně vykapat případně ještě trochu syrovátky vymačkat :)
VymazatTiramisu dělávám, ael s lučinou jsem zatím nezkoušela, jistě je moc dobré!
OdpovědětVymazatBudu dělat v pátek.Vypadá to skvěle.
OdpovědětVymazat