Receptů na domácí tiramisu jsou všude spousty a já ho dělám takhle.
Ušlehám dvě šlehačky a dva ztužovače, do skoro ušlehané šlehačky přidám 400g domácí lučiny, kterou jsem si udělala den předem a cukr podle chuti.
Dortovou formu vyložím potravinářskou fólií a na dno naskládám kulaté piškoty namočené v silné oslazené kávě s trochou rumu. Na piškoty namažu polovinu šlehačkové hmoty, naskládám další vrstvu piškotů namočených v kávě na to zbytek šlehačkové hmoty a zase piškoty. Poslední vrstvu piškotů do šlehačky pěkně zamáčknu, zakryji fólií a dám přes noc odležet do ledničky. Druhý den posypeme grankem a podáváme.
Všechny recepty, které na tomto blogu najdete jsou vyzkoušeny v naší kuchyni a otestovány mlsnými jazýčky mé rodiny :)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
-
Pomalu se nám to blíží tak ještě jeden receptík na vánoční cukroví Tohle linecké těsto je výborné, křehké,hned měkké. Používám ho i na ...
-
Krásný pondělní večer Vám přeji! Letí to letí a včera jsme zapálili už druhou svíčku na adventním věnci. V sobotu jsme byli na trhu a odpol...
-
Na cca 60 báječných medových trubiček budete potřebovat tyto suroviny: 250g hladké mouky 100g moučkového cukru 50g Hery 2 lžíce medu 2...
-
Pokud máte rádi mák a makovec, je tahle bábovka přesně to co hledáte! Recept na ni jsem našla na Maminčiných receptech, je rychlá, vláčná...
-
...s výzdobou jsem začala už minulý týden. Tak nějak se mi chtělo a taky jsem venkovní výzdobu chtěla mít hotovou dokud bylo slušné počasí....
Zkusím jednou podle tebe-Tiramisu miluji a dětičky také :-)
OdpovědětVymazatMíšo, dřív jsem dělávala tiramisu z pomazánkového másla, ale připadalo mi slané tohle z jogurtové lučiny je mnohem lepší akorát je potřeba nechat jogurty pořádně vykapat případně ještě trochu syrovátky vymačkat :)
VymazatTiramisu dělávám, ael s lučinou jsem zatím nezkoušela, jistě je moc dobré!
OdpovědětVymazatBudu dělat v pátek.Vypadá to skvěle.
OdpovědětVymazat