Receptů na domácí tiramisu jsou všude spousty a já ho dělám takhle.
Ušlehám dvě šlehačky a dva ztužovače, do skoro ušlehané šlehačky přidám 400g domácí lučiny, kterou jsem si udělala den předem a cukr podle chuti.
Dortovou formu vyložím potravinářskou fólií a na dno naskládám kulaté piškoty namočené v silné oslazené kávě s trochou rumu. Na piškoty namažu polovinu šlehačkové hmoty, naskládám další vrstvu piškotů namočených v kávě na to zbytek šlehačkové hmoty a zase piškoty. Poslední vrstvu piškotů do šlehačky pěkně zamáčknu, zakryji fólií a dám přes noc odležet do ledničky. Druhý den posypeme grankem a podáváme.
Všechny recepty, které na tomto blogu najdete jsou vyzkoušeny v naší kuchyni a otestovány mlsnými jazýčky mé rodiny :)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
-
Tenhle dort jsem už chtěla dlouho udělat a kdy jindy upéct zelený dort než na zelený čtvrtek :) Receptů je všude spousta a v podstatě se li...
-
Pokud máte rádi mák a makovec, je tahle bábovka přesně to co hledáte! Recept na ni jsem našla na Maminčiných receptech, je rychlá, vláčná...
-
Recept na tenhle dort jsem objevila tady a jako mnoho dalších receptů z tohoto blogu mohu jenom doporučit. Na dort 26cm budete potřeb...
-
Recept na tyhle koláčky jsem objevila u Ajky , moc mě zaujaly a dneska jsem je vyzkoušela. Na tohle těsto poprvé sáhnete rukou až když pečen...
-
Pokud máte rádi jablíčka a skořici a omrzel vás už obyčejný štrůdl, tak tahle bábovka bude pro vás to pravé.
Zkusím jednou podle tebe-Tiramisu miluji a dětičky také :-)
OdpovědětVymazatMíšo, dřív jsem dělávala tiramisu z pomazánkového másla, ale připadalo mi slané tohle z jogurtové lučiny je mnohem lepší akorát je potřeba nechat jogurty pořádně vykapat případně ještě trochu syrovátky vymačkat :)
VymazatTiramisu dělávám, ael s lučinou jsem zatím nezkoušela, jistě je moc dobré!
OdpovědětVymazatBudu dělat v pátek.Vypadá to skvěle.
OdpovědětVymazat