středa 13. března 2013

Domácí lučina

Na přání dneska přidávám sice velice známý, ale skvělý recept na domácí lučinu.
Příprava je velice jednoduchá.
V misce smícháme dva velké bílé jogurty a jednu šlehačku. Metličkou pěkně promícháme až se nám jogurt se šlehačkou spojí na hladký krém.



Čistým plátýnkem vyložíme cedník a jogurtovou hmotu do něj nalijeme




Svážeme do uzlíku, protáhneme vařečku a dáme nad kýbl vykapat, nejlépe přes noc.




Druhý den, pokud chceme mít krém hustší ještě trochu syrovátky vymačkáme, pokud nám stačí tak jak vykapal přendáme z plátýnka do misky, můžeme ochutit bylinkami nebo kořením. Výborný je i na sladko po přimíchání vanilkového cukru. Fantazii se meze nekladou.



6 komentářů:

  1. Ahoj Vlasti, také jsem vyzkoušela mohu jen a jen doporučit!!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Vlasti miluji Lučinu takže mě si udělala veeeeeeeelikou radost-receptík totiž ještě neznám:-)Děkuji!!!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Moc díky, Vlasti - zní to jednoduše a geniálně!
    Měj hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Recept jsem už jinde viděla, ale je prima vidět, jak se daří. Taky časem zkusím. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Vlasti, recept mám už delší čas a dnes jsem ji také dělala. Je to dobrota.:-D

    OdpovědětVymazat
  6. Tak jsem ji hned udělala a teď namazala na rohlík.Je to mňamka.Vlasti, ty tu máš samé osvědčené mňamky.

    OdpovědětVymazat