úterý 8. ledna 2013

Ruský hruškový koláč



Recept na tento koláč jsem našla opět v kuchařce Dr. Oetkera a je to veliká dobrota.

koláč

Na těsto budete potřebovat:
200g změklé Hery
200g cukru
1 vanilkový cukr
4 vejce
200g hladké mouky
2 rovné lžičky mleté skořice
1 polévkovou lžíci kakaa
3 lžičky prášku do pečiva
100 ml mléka
125g mletých ořechů

Na drobenku:
150g hrubé mouky
75g cukru
100g másla

Na pokladení koláče jeden velký hruškový kompot.

Postup:
Heru vyšleháme s cukrem do pěny, postupně zašleháme žloutky. Všechny sypké suroviny včetně mletých ořechů smícháme dohromady a postupně na střídačku s vlažným mlékem zašleháme do žloutků s cukrem a herou. Na konec lehce vmícháme sníh z bílků. Těsto namažeme na vymazaný a vysypaný menší plech, poklademe okapaným hruškovým kompotem a posypeme drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 45 minut.

koláč

3 komentáře:

  1. Ahoj Vlasti, koláč vypadá moc pěkně! Díky za inspiraci!

    OdpovědětVymazat
  2. Tak ten vypadá nádherně, myslím, že jsem jeho variantu ochutnala už od Adel :-)

    OdpovědětVymazat