Dneska tedy po sladkém smetanovém dortu pěkně křupavé rohlíčky.
Za recept na tuhle dobrotu musím v první řadě poděkovat Marcelce. Jsou to ty nejlepší rohlíky jaké jsem kdy jedla, pekla jsem je včera k bramboračce a teď jsem k snídani ukořistila poslední dva
Od té doby co mám domácí pekárnu zadělávám kynuté těsto výhradně v ní a nejinak tomu bylo i v případě štrafulek.
Do pekárny jsem dala suroviny v tomto pořadí:
200 ml vlažného mléka ( mléka je potřeba 250 ml v těch 50 jsem nechala vzejít kvasnice)
2 celá vejce
150g ztuženého tuku já jsem použila omegu - nastrouhat
200g taveného sýra
lžičku soli
600g hladké mouky dala jsem polovinu normální hladké a polovinu celozrnné
nakonec jsem přidala kvásek z kostky kvasnic v receptu je 60 g, já jsem měla jenom jednu kostku, ale stačilo to.
Pekárnu jsem zapnula na program kynuté těsto a během hnětení, kdy se mi těsto zdálo řídké jsem přidala 2 vrchovaté lžíce mouky.
z vykynutého těsta jsem odkrajovala kousky a umotala 20 rohlíků, nechala jsem je ště chvíli kynout, potřela vajíčkem a posypala hrubou solí a kořením. Pekla jsem na 170 stupňů v horkovzdušné troubě.
A tady jsou upečené
Vlasti, já ten recept znám od Blanky a musím říct, že na tyhle rohlíčky se u nás stojí fronta (hlavně Adam a jeho kamarádi .o)). Dort vypadá taky moc hezky!
OdpovědětVymazatHezkou sobotu a žádné starosti s blogem ani ničím jiným přeje Helena
Ahoj Vlasti, tak tenhle recept jsem neznala:) A tak mám zase co zkoušet!!! Rohlíčky vypadají k nakousnutí!!
OdpovědětVymazat