Recept na kořenový chléb jsem našla v letošním jarním Dekoru, vyzkoušela jsem ho a nemůžu jinak než vám ho doporučit. Z jedné dávky byly tři kořeny chleba přes celou délku plechu a můžu vám říct, že nestačil ani vystydnout.
K přípravě těsta jsem použila domácí pekárnu, ale pokud ji nemáte nic se neděje dá se zadělat i klasicky.
Do pekárny vložíme suroviny v tomto pořadí:
300 ml vody
1 polévková lžíce oleje
1 lžička soli
350g celozrnné pšeničné mouky
100g hladké špaldové mouky
80g semínek (dýňových, slunečnicových, sezamových, lněných)
několik pokrájených sušených rajčat
7g sušeného droždí
Zapneme program kynuté těsto a necháme pekárnu pracovat.
Po ukončení programu těsto vyndáme na vál, rozdělíme na tři díly a vyválíme válečky, které zamotáme spirálovitě do tvaru kořenů, přeneseme va plech vyložený pečícím papírem a necháme asi patnáct minut kynout. Chleby potřeme vlažnou vodou a pečeme ve vyhřáté troubě do zlatova.
Všechny recepty, které na tomto blogu najdete jsou vyzkoušeny v naší kuchyni a otestovány mlsnými jazýčky mé rodiny :)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
-
Inspiraci na tuhle buchtu jsem našla na pinterestu. Zaujala mě kombinace náplní a je to vážně bomba, určitě u nás nebyla naposled. 450g hla...
-
Zahrada ještě pořád vydává svoje plody. Špenát nasetý v srpnu je v těchto dnech akorát ke sklizni. V mrazáku mám ještě spoustu jarního a ta...
-
Krásný podzimní večer přeji! Recept na tyhle sušenky je z Instagramu, ale trochu upraven. Dýní se nám letos urodilo, a proto, že stále ješt...
-
Recept na tyhle muffiny jsem našla na recepty.cz a jsou výborné. Já jsem do nich tedy zapomněla dát rozinky, ale nevadí i tak nemají chybu...
-
Trhací chleba jsem chtěla už dlouho vyzkoušet, ale pořád nějak nebyla příležitost. Až loni na Silvestra na zakousnutí všech těch dobrůtek s...
Tem mám také vyzkoušený:-)
OdpovědětVymazatVlasti, určitě vyzkouším, vypadá úžasně a tmavé pečivo u nás vede :o)
OdpovědětVymazatHezký večer, Helena