Recept na kořenový chléb jsem našla v letošním jarním Dekoru, vyzkoušela jsem ho a nemůžu jinak než vám ho doporučit. Z jedné dávky byly tři kořeny chleba přes celou délku plechu a můžu vám říct, že nestačil ani vystydnout.
K přípravě těsta jsem použila domácí pekárnu, ale pokud ji nemáte nic se neděje dá se zadělat i klasicky.
Do pekárny vložíme suroviny v tomto pořadí:
300 ml vody
1 polévková lžíce oleje
1 lžička soli
350g celozrnné pšeničné mouky
100g hladké špaldové mouky
80g semínek (dýňových, slunečnicových, sezamových, lněných)
několik pokrájených sušených rajčat
7g sušeného droždí
Zapneme program kynuté těsto a necháme pekárnu pracovat.
Po ukončení programu těsto vyndáme na vál, rozdělíme na tři díly a vyválíme válečky, které zamotáme spirálovitě do tvaru kořenů, přeneseme va plech vyložený pečícím papírem a necháme asi patnáct minut kynout. Chleby potřeme vlažnou vodou a pečeme ve vyhřáté troubě do zlatova.
Všechny recepty, které na tomto blogu najdete jsou vyzkoušeny v naší kuchyni a otestovány mlsnými jazýčky mé rodiny :)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
-
V letošním nanicovatém létě mám opravdu velikou úrodu rajčat. Bohužel horší je to s paprikami a tak vyhledávám recepty na různé omáčky a jin...
-
Cuketová úroda letos byla slušná. Něco málo jsem rozdala, ale hodně jsme letos stihli sníst sami. Plněné cukety, cuketový slaný koláč, cuke...
-
Tady jsme se zastavili jedno horké dovolenkové odpoledne cestou ze skal na kávu. Malebné náměstí, výborná káva, ospalá nálada po náročné tů...
-
Nedá mi to, abych si sem neuložila i zbytek kostelů ze známé broumovské skupiny. Tyto barokní kostely v malých pohraničních vískách kolem B...
-
Úroda švestek je letos pořádná a já razím heslo ani švestka na zmar! Recept na povidla z trouby jsem našla na blogu u Alis a od té doby pov...
Tem mám také vyzkoušený:-)
OdpovědětVymazatVlasti, určitě vyzkouším, vypadá úžasně a tmavé pečivo u nás vede :o)
OdpovědětVymazatHezký večer, Helena