Těsto zadělávám v domácí pekárně, suroviny do ní vkládám v tomto pořadí.
250 ml vlažného mléka
100 ml oleje
1 celé vajíčko
špetku soli
3 vrchovaté polévkové lžíce cukru
1/2 kg polohrubé mouky
1 vrchovatá lžička suchého droždí
Pekárnu zapneme na program kynuté těsto a necháme ji pracovat. Pokud bude těsto řidčí, vůbec to nevadí.
Těsto po vykynutí vyklopíme do vymazaného hlubokého plechu, těsto lehce pomoučníme a rozmačkáme pěkně do krajů, které trochu zvedneme, aby nám ovoce nezateklo při pečení pod těsto. Těsto poklademe ovocem, já jsem tentokrát použila mirabelky a posypeme brobenkou z mouky, másla cukru a vanilkového cukru. Necháme asi patnáct minut kynout a poté upečeme v troubě do růžova.
Vlasti, píšu si! Co mám pekárnu, kvasnic se nebojím a rodina má radost :o)
OdpovědětVymazatPohodový večer, pa Helena
Moje babička i maminka pekly skoro všechno z olejového těsta. Dělám také nejčastěji olejové, skvělý tip. Jana
OdpovědětVymazatVlasti, já to tu vůbec nestíhám. Tolik skvělých receptů.
OdpovědětVymazatHezké odpoledne ... Věra
Fajn, tak už vím, co předložím nedělní švédské návštěvě.:-)
OdpovědětVymazat