Na dort 26cm budete potřebovat:
330g polohrubé mouky
2 lžičky prášku do pečiva
2 lžičky jedlé sody
2 lžičky mleté skořice
špetka soli
4 větší vejce
220g třtinového cukru
2 lžíce javorového sirupu
250 ml oleje
400g na jemno nastrouhané mrkve
100 nahrubo nasekaných ořechů
V míse smícháme všechny sypké suroviny. Vejce s cukrem a javorovým sirupem vyšleháme do pěny. Po částech zašleháme olej, přidáme sypkou směs a vyšleháme do hladka. Nakonec vmícháme mrkev a ořechy.
Do dna dortové formy zapneme pečící papír, boky necháme suché a formu naplníme těstem. Díky tomu, že boky formy nejsou vymazané, nám dort při pečení zůstane pěkně rovný. Pečeme na 170 stupňů minimálně hodinu. Jestli je dort propečený vyzkoušíme zapíchnutím špejle.
Po upečení boky dortu odřízneme, okraj formy sundáme a dort necháme vychladnout.
Po úplném vychladnutí dort 2x prořízneme a plníme krémem.
2 lučiny
1 tučný tvaroh
400 ml smetany ke šlehání
cukr podle chuti
pár kapek citrónové šťávy
Všechny suroviny vyšleháme ručním šlehačem do pevného krému, dort promažeme, zbytek krému dáme na vrch dortu a posypeme pokrájenými ořechy.
Necháme nejlépe přes noc vychladit a podáváme.
Vlastičko, dělám ho docela často, je vynikající!
OdpovědětVymazatMěj hezký zbytek neděle, Helena
Musí to být mńamka.
OdpovědětVymazatVlasti vypadá famozně!!!!!Musím ho upéct!!! Dája
OdpovědětVymazatPřeji požehnané Velikonoce. Věrka
OdpovědětVymazat