Blíží se Velikonoce a tak dneska trošku stylově.
Na dvanáct jidášů budeme potřebovat:
1/2 kg hladké mouky
2 žloutky
100 ml oleje
250 ml mléka
3 polévkové lžíce cukru
špetku soli
30 g kvasnic
rozinky
Těsto jsem zadělala v domácí pekárně. Po vykynutí těsto rozdělíme na 12 dílů, každý díl rozválíme na váleček, vytvarujeme jidáše a necháme asi 15 minut dokynout. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme mákem. Pečeme do zlatova.
Všechny recepty, které na tomto blogu najdete jsou vyzkoušeny v naší kuchyni a otestovány mlsnými jazýčky mé rodiny :)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
-
Trhací chleba jsem chtěla už dlouho vyzkoušet, ale pořád nějak nebyla příležitost. Až loni na Silvestra na zakousnutí všech těch dobrůtek s...
-
Nějak to tu poslední dobou zase zanedbávám, tak se ještě v rychlosti vrátím na konec června k jednomu mému tvoření. Moc toho poslední dobou...
-
Cuketová úroda letos byla slušná. Něco málo jsem rozdala, ale hodně jsme letos stihli sníst sami. Plněné cukety, cuketový slaný koláč, cuke...
-
Pokud máte rádi mák a makovec, je tahle bábovka přesně to co hledáte! Recept na ni jsem našla na Maminčiných receptech, je rychlá, vláčná...
-
Recept na tyhle koláčky jsem objevila u Ajky , moc mě zaujaly a dneska jsem je vyzkoušela. Na tohle těsto poprvé sáhnete rukou až když pečen...
Letos je chci upéct, tak pro ne podle tvého receptu.
OdpovědětVymazatDěkuji, Vlastičko! Helena