Blíží se Velikonoce a tak dneska trošku stylově.
Na dvanáct jidášů budeme potřebovat:
1/2 kg hladké mouky
2 žloutky
100 ml oleje
250 ml mléka
3 polévkové lžíce cukru
špetku soli
30 g kvasnic
rozinky
Těsto jsem zadělala v domácí pekárně. Po vykynutí těsto rozdělíme na 12 dílů, každý díl rozválíme na váleček, vytvarujeme jidáše a necháme asi 15 minut dokynout. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme mákem. Pečeme do zlatova.
Všechny recepty, které na tomto blogu najdete jsou vyzkoušeny v naší kuchyni a otestovány mlsnými jazýčky mé rodiny :)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
-
O letošním březnu do puntíku platí, že za kamna vlezem. Když porovnávám loňské a letošní fotky ze zahrady zjišťuji, že letos jsme minimálně...
-
Z různých televizních pořadů jsem tohle jídlo už dávno znala, před pár lety jsem ho na Pustevnách v Beskydech při návštěvě obnoveného Libuš...
-
Ingredience na korpus na 20cm dort: 150g máslových sušenek s vanilkovou příchutí (měla jsem Tastino z Lidlu) 70g másla Sušenky rozmixo...
-
Pokud máte rádi mák a makovec, je tahle bábovka přesně to co hledáte! Recept na ni jsem našla na Maminčiných receptech, je rychlá, vláčná...
-
Tenhle dort jsem už chtěla dlouho udělat a kdy jindy upéct zelený dort než na zelený čtvrtek :) Receptů je všude spousta a v podstatě se li...
Letos je chci upéct, tak pro ne podle tvého receptu.
OdpovědětVymazatDěkuji, Vlastičko! Helena