Blíží se Velikonoce a tak dneska trošku stylově.
Na dvanáct jidášů budeme potřebovat:
1/2 kg hladké mouky
2 žloutky
100 ml oleje
250 ml mléka
3 polévkové lžíce cukru
špetku soli
30 g kvasnic
rozinky
Těsto jsem zadělala v domácí pekárně. Po vykynutí těsto rozdělíme na 12 dílů, každý díl rozválíme na váleček, vytvarujeme jidáše a necháme asi 15 minut dokynout. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme mákem. Pečeme do zlatova.
Všechny recepty, které na tomto blogu najdete jsou vyzkoušeny v naší kuchyni a otestovány mlsnými jazýčky mé rodiny :)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
-
V letošním nanicovatém létě mám opravdu velikou úrodu rajčat. Bohužel horší je to s paprikami a tak vyhledávám recepty na různé omáčky a jin...
-
Mělo by být léto na vrcholu, ale raní teploty se pohybují jen těsně nad nulou. Vůbec je letošní léto takové nanicovaté, dnů kdy jsme do tmy...
-
Cuketová úroda letos byla slušná. Něco málo jsem rozdala, ale hodně jsme letos stihli sníst sami. Plněné cukety, cuketový slaný koláč, cuke...
-
Tato zeleninivo-masová směs má v kuchyni všestranné využití. Výborná je na topinky, špagety, pizzu ale i jenom jako rychlá večeře k čerstvém...
-
Úroda švestek je letos pořádná a já razím heslo ani švestka na zmar! Recept na povidla z trouby jsem našla na blogu u Alis a od té doby pov...
Letos je chci upéct, tak pro ne podle tvého receptu.
OdpovědětVymazatDěkuji, Vlastičko! Helena