Pokud se do nich někdo pustíte vyzkoušejte je jen tak suché lehce namočit do kávy a dvě slepené arašídovým máslem k sobě je naprosto hříšná pochoutka.
No co vám budu povídat zítra peču ze zbytku másla znovu.
Na sušenky budeme potřebovat tyto suroviny:
1/2 lžičky soli
1 prášek do pečiva
70 g změklého másla
70 g arašídového másla
70 g cukru krupice
70 g hnědého cukru
1 vejce
Já jsem sůl nedávala, arašídové máslo se mi zdálo poměrně slané. Sušenky jsou taky hodně sladké, příště dám trochu méně cukru. Tak to jsou moje postřehy a teď postup, který je úplně jednoduchý.
Všechny suroviny dáme do mísy a rukou vypracujeme těsto.
Z těsta tvoříme stejnoměrné kuličky, které na plechu sploštíme dnem skleničky, upečeme do růžova.
Vlasti, mám radost!
OdpovědětVymazatPohodový večer a dobrou chuť!
Helena
oooo ano poznam...odporucam :)
OdpovědětVymazatA ještě ke všemu to máš tak krásně nafoceno!!
OdpovědětVymazatVlastí, tak to jsem strašně ráda, že vidím tento recept. Také máme doma toto máslo, protože bratr si hrozně přál ho ochutnat. Nevím proč, ale myslela jsem si, že bude spíše dosladka a ono je slané a to tedy dost. Takže mě absolutně na chlebu nechutná. Bratrovi jo, ale asi ho nebude moci jíst, neb je alergický na arašídy a i máslo s nim dělá divy. :-(
OdpovědětVymazatNo, mamka ho nesmí, neb je v něm cukr a mamča je diabetik a taťka o něj nestojí! Takže jsme si říkali, co s ním? Je škoda ho vyhodit. A tak se budou péct sušenky! Už se na ně těším. ;-) Děkuji mooooc za recept! :-)
Nenechám se dva krát pobízet!Peču ráda a mlsám také,nevím ale kde to máslo koupím?U nás na vesnici není.Daja
OdpovědětVymazatJá jsem ho koupila v Lidlu když byly mexické dny jinak taky nevím, ale koukala jsem na netu a dá se sehnat i tak :)
OdpovědětVymazatVypadá to žravě,vyzkouším.
OdpovědětVymazat