sobota 15. prosince 2018

Z procházky

Je to už skoro týden co nám napadal sníh, a protože i přes den se teplota drží pod nulou drží se i sníh. Při poslední kontrole na ortopedii mě pan doktor chválil,ale taky mi kladl na srdce hlavně neupadnout, takže veškeré moje pohybování venku za poslední týden bylo maximálně nasypat ptáčkům do krmítka a vybrat poštovní schránku :)
No a dneska jsem se tedy pod dohledem manžela vypravila na klouzavou procházku, nakonec to nebylo s klouzáním tak hrozné a i jsem trochu fotila.










Naše maličké asi tříleté jmelí, ještě je na jabloni jedno, hýčkáme si ho :)



... a svítíme, zepředu i zezadu...


...tenhle stříbrný smrček jsme loni koupili v květináči před dveře a letos už svítí zasazený a o deset centimetrů větší


Zítra rozsvítíme už třetí svíčku na adventním věnci. Užijte si krásnou a hlavně klidnou stříbrnou neděli!

9 komentářů:

  1. Vlasti, to je krása... U nás, v Polabí, sice poletovalo pár sněhových vloček, což se nádherně hodilo ke zdobení vánočního stromečku, ale zahrady jsou dál zelené, silnice suché, moc se nám tu sníh nedrží... Prosím, jmelí jde "vysadit" na jablůňku? Nebo i na jiné stromy? Jak jste ho tam dostali? Já párkrát zkusila rozmáčknout tu bílou bobulku ze zeleného jmelí, ale zatim se nám nikdy nic neuchytilo. Akorát nevím, jestli jsem zkoušela na jabloň. Asi jiný ovocný strom.

    Krásné vánoce vám všem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, jmelí se daří snad na všech listnatých stromech, ale na jabloních prý nejvíc. Ještě jsem u nás viděla i na červeném jeřábu. Taky jsme mnohokrát mačkali bobulky snad na všechny jabloně na zahradě,ale nikdy žádné nevyrostlo, jestli je tohle jedno z nich, anebo ho zanesli ptáci ze sousedství to netuším, ale hlavní je že roste. Je to letní jabloň a nahoře v koruně je ještě jedno maličko větší. Mám z nich velikou radost a doufám, že se jim bude dařit :)

      Vymazat
  2. Vlasti, donesla jsi z procházky krásné fotografie. A jmelí na jabloni vidím poprvé, myslela jsem, že roste jen na jehličnatých stromech.
    Přeji Ti krásnou třetí adventní neděli. Růža

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné fotky, jako z pohádky. Překvapilo mě, že jmelí roste tak pomalu. I když je to vlastně parazit, moc se mi na stromech líbí :-) Krásný advent.

    OdpovědětVymazat
  4. Vlasti, nádhera! Můžu jen závidět!
    Měj krásnou adventní neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Vlasti, to je krása! My jsme tu bez sněhu, jen lehce pod bodem mrazu.... Jmelí u nás roste na borovicích, ale hoooooodně vysoko :)
    Měj prima dny a ať zdravíčko slouží :)
    Petra

    OdpovědětVymazat
  6. Krásně vánoční atmosféra, tak to má být.
    Hezkou třetí adventní neděli.
    Katka

    OdpovědětVymazat
  7. Vlasti, nádherné fotky, ta s těmi červenými jablíčky je dokonalá. Je u Vás jako v pohádce a krásně svítíte. To my musíme za sněhem popojet. :o)
    Přeji příjemný týden. D.

    OdpovědětVymazat
  8. Krasne fotky, zvlast se mi libi ty s cervenou - jablicka a sipky, moc hezke :-)
    xx

    OdpovědětVymazat