Krásný páteční večer Vám přeji!
Tak tu zase máme víkend, u nás masopustní a já jsem se snad po dvou letech pustila do koblihů. Může za to paní Dita Pecháčková a časopis Albert v kuchyni. Ty její koblihy vypadaly tak nádherně, že jsem neodolala, udělala jsem je z jedné a půl dávky a polovina jich zmizela ještě než stačily vystydnout.
30 g droždí
500g mouky, já jsem dala hladkou napůl s polohrubou
40 g krupicového cukru
250 ml vlažného mléka
40 g másla
4 žloutky
3 lžíce rumu
špetka soli
sklenička meruňkové zavařeniny
asi 300 ml oleje na smažení
Z droždí, části mléka a lžičky cukru připravíme kvásek. Než vzejde vyšleháme žloutky, cukr sůl a změklé máslo. K žloutkové pěně přidáme vzešlý kvásek, rum, mléko a mouku a zaděláme vláčné a hladké těsto, které necháme na teplém místě asi hodinu kynout.
Vykynuté těsto vyválíme na placku, na jednu polovinu naznačíme skleničkou kolečka na která dáme kousek marmelády, překlopíme druhou polovinou a podle marmelády skleničkou vykrájíme koblihy. Necháme je ještě chvíli kynout a smažíme z obou stran na rozpálením oleji. Hotové koblihy necháme na papírové utěrce okapat a pak je pocukrujeme.
Zbytek těsta z odkrojků jsem znovu zpracovala, udělala uzlíky a po usmažení jsem je obalila v cukru se skořicí.
Přeji vám všem krásný víkend!!!
Všechny recepty, které na tomto blogu najdete jsou vyzkoušeny v naší kuchyni a otestovány mlsnými jazýčky mé rodiny :)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
-
Pomalu se nám to blíží tak ještě jeden receptík na vánoční cukroví Tohle linecké těsto je výborné, křehké,hned měkké. Používám ho i na ...
-
Krásný pondělní večer Vám přeji! Letí to letí a včera jsme zapálili už druhou svíčku na adventním věnci. V sobotu jsme byli na trhu a odpol...
-
Pokud máte rádi mák a makovec, je tahle bábovka přesně to co hledáte! Recept na ni jsem našla na Maminčiných receptech, je rychlá, vláčná...
-
Začátek listopadu byl u nás ve znamení dýní a jiřin. Díky opravdu velké úrodě jsem měla a vlastně ještě pořád mám dýně skoro všude. No a ji...
-
Na cca 60 báječných medových trubiček budete potřebovat tyto suroviny: 250g hladké mouky 100g moučkového cukru 50g Hery 2 lžíce medu 2...
Ty si pamatuju, vypadají jedle, velmi:)
OdpovědětVymazatA nejen vypadají :-)
VymazatTy uzlíky z odkrojků jsou prima nápad..... přímo úžasný! Já je vždycky znovu vyválim.... ale tohle je fakt lepší:-)))
OdpovědětVymazatNo já jsem je taky dřív válela, ale ty koblihy už byly takové tuhé, ale tohle je snad ještě lepší než koblihy :-) místo skořice se taky dá dát kakao a to je taky bašta!
VymazatVypadají nádherně Vlastičko!
OdpovědětVymazatPřeji hezký večer, Helena
líbí se mi víc uzlíky! Ditu ale jen schvaluji, mám ji ráda :)
OdpovědětVymazatTy koblihy vypadají krásně. Jen teda ten olej :-D . Já používám na smažení horkovzdušnou fritézu , ale koblihy jsem v ní ještě nezkoušela dělat. Myslím si, že by to ale mělo normálně jít, tak je o víkendu zkusím udělat a uvidíme, jak to dopadne. Děti by mohly mít z domácích koblih radost :-) .
OdpovědětVymazat