Základem tohoto věnce je piškotové těsto jako na dort, já používám tento recept:
Těsto:
4 vejce
160g cukru krupice
200g polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
80g oleje
1/2 prášku do pečiva
Náplň:
2 zakysané smetany
1 nízkotučný tvaroh
1 šlehačka
1 vanilkový cukr
1 sáček čiré želatiny
ovoce podle chuti
cukr podle chuti
Bílky ušleháme s cukrem do pěny, postupně zašleháme žloutky, olej a nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Formu na věnec vymažeme máslem vysypeme moukou a naplníme těstem, pečeme při 170 stupních. Upečený věnec necháme vychladnout a 2x prořízneme.
Postup přípravy náplně:
Zakysané smetany smícháme s tvarohem, cukrem a vanilkovým cukrem. Želatinu připravíme podle návodu na sáčku. Já používám želatinu na vaječnou tlačenku a rozpouštím jí ve šťávě z kompotu který dávám do věnce. Šlehačku vyšleháme do tuha. Rozpuštěnou želatinu rychle vmícháme do smetan s tvarohem a lehce vmícháme ušlehanou šlehačku.
Formu vyložíme potravinářskou fólií a vložíme do ní vrchní díl, který potřeme náplní, poklademe ovocem podle chuti a zatřeme další vrstvou náplně na kterou položíme prostřední díl těsta a naplníme zbytkem náplně a ovocem, položíme poslední díl těsta a dáme přes noc do ledničky. Druhý den věnec vyklopíme a polejeme čokoládou. Do tohoto věnce jsem použila ananasový a meruňkový kompot a banán.
Jé já mám zrovna kávu,že jsem sem lezla děláš chutě.
OdpovědětVymazatNo ale teď opravdu,to neznám a je to senzace.Nevypadá to vůbec složitě.No tak to musím udělat.Ukládám recept.Hezký večer Mar´tula
Velmi efektní dobrota Vlastičko!
OdpovědětVymazatPřeji hezký večer, Helena
Já taky zrovna popíjím kávu a žádný zákusek tu nemám :-( Aspoň se dívám na monitor :-)
OdpovědětVymazatRecept si opíši, vypadá to velice dobře§
Vlasti, věnec vypadá dobře a krutě jedle. :D Děláš mi velké chutě! :-)
OdpovědětVymazatVlasti, ta tvoje dobrota vypadá velmi lákavě. Myslím, že se nechám inspirovat a brzy vyzkouším. Hezký večer Anny
OdpovědětVymazat