Přestože letošní průběh zimy příliš nesvědčí popíjení horkých nápojů, dneska jsem jeden na odpolední popíjení připravila.
Zaručených receptů na jeho přípravu je všude spousta, každý má rád jiný poměr mléka vody a koření. Nejlepší je vyzkoušet víc receptů a nakonec si najít ten svůj nejlepší no a já ho dělám takhle.
1 litr vody
3/4 l mléka
10 kuliček celého pepře
1 svitek skořice nalámat na menší kousky
5 celých hřebíčků
1/2 - 1 lžička mletého zázvoru
5 kuliček nového koření
no a pokud se vám nechce počítat kuličky, jednoduše koupíte směs koření na masalu.
2 vrchovaté polévkové lžíce černého čaje
2 polévkové lžíce třtinového cukru
2 polévkové lžíce medu
Já si kupuji již namíchaný od f.koření od Antonína.Je vynikající.
OdpovědětVymazatMaruško, dík za tip, přemýšlela jsem kde bych sehnala kvalitní koření, ale na Antonína jsem si nevzpomněla a to jsem jednou byla na předváděčce kde tohle koření okrajově prezentovali. Každopádně už mám objednáno :)
VymazatZrovna ho popíjím nemá chybu.Ten zázvor.skořice no mňamka.
OdpovědětVymazatMaruško, tak už i já mám koření od Antonína, a hned jsem konev uvařila, je to síla a výborná vyvážená chuť takhle se koření doma namíchat nepovede!
VymazatZajímavé, mám fakt chuť to vyzkoušet...
OdpovědětVymazatMoc zdravím Vlasti!
Helena
Helenko vyzkoušej! A jestli máš ráda zázvor tím spíš a stejně jako Maruška doporučuji vyzkoušet směs koření od Antonína!
VymazatVůbec neznám, ale budu muse určitě vyzkoušet! Určitě voní a hřeje... Hned bych si ho dala, tady v práci je taková zima...
OdpovědětVymazatIvanko ani já nemám v práci zrovna nejtepleji a proto se teď pěkně doma v teplíčku zahřívám kořeněnou masalou!
Vymazat