Krásný podzimní večer Vám přeji!
Včera jsem upekla báječný koláč skoro podle Maryny, ale upravila jsem si množství na velký pekáč a suroviny podle toho co dům dal. Záměrně vkládám odkaz a můžete vyzkoušet oba a porovnat.
Nejdříve si připravíme dýňové pyré. Jednu menší dýni hokaido rozpůlíme, vyndáme jádra a nakrájíme na kostky neloupeme! V kastrůlku rozpustíme 50g másla, přidáme nakrájenou dýni, podlijeme vodou asi 100 ml přidáme špetku soli a dusíme asi 20 minut do měkka podle potřeby ještě trochu podlijeme. Měkkou dýni rozmixujeme a necháme vystydnout.
4 vejce
300g cukru
360g dýňového pyré
270g hladké mouky
1 lžička jedlé sody
1 lžička mleté skořice
1 lžička koření do perníku
1 lžička citrónové šťávy
50 ml mléka
Bílky vyšleháme do sněhu s citrónovou šťávou, zašleháme cukr a žloutky. Metličkou lehce vmícháme dýňové pyré. Mouku smícháme s kořením a sodou a zamícháme do vaječné pěny. Mě se těsto zdálo husté, tak jsem přidala 50 ml mléka.
Těsto nalijeme na velký hluboký plech vymazaný tukem a vysypaný moukou a pečeme asi 30 minut. Jestli je koláč pečený vyzkoušíme špejlí.
150g povidel rozmícháme s 2 lžícemi rumu a natřeme na horký koláč.
Krém:
200g lučiny
1 tvaroh
50g másla
2 lžíce cukru
Změklé máslo vyšleháme s cukrem, přidáme lučinu a tvaroh a vyšleháme. Natřeme na vystydlý koláč a polijeme čokoládou.
Po zatuhnutí krájíme nahřátým nožem na řezy a věřte, že se po nich jen zapráší :)
Přeji Vám všem báječný prodloužený víkend a pro dnešek se s Vámi loučím na jaře nasazenou primulkou, která v těchto dnech takhle vykvetla.
Všechny recepty, které na tomto blogu najdete jsou vyzkoušeny v naší kuchyni a otestovány mlsnými jazýčky mé rodiny :)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
-
Letí to letí a za dva dny tu máme svatého Martina a u nás dneska ráno poletoval sníh s deštěm. I když u nás doma pořád ještě vládnou dýně a...
-
Letí to neskutečně. Barevné listí prakticky zlikvidoval nepřetržitý vítr, podzim se pomalu přehupuje do své horší poloviny a za chvíli zač...
-
Tyto rohlíčky určitě stojí za vyzkoušení, je to veliká dobrota. Suroviny: 3/4 l hladké mouky 1 nastouhaný ztužený tuk 1/4 l mléka...
-
Krásný sobotní večer vám přeji! Vím, s receptem přicházím pozdě, ale tak to mám pokaždé, když nějaká událost přijde ve všední den. Po práci...
-
Pomalu se nám to blíží tak ještě jeden receptík na vánoční cukroví Tohle linecké těsto je výborné, křehké,hned měkké. Používám ho i na ...



Vlasti, dýňový jsem ještě nikdy nepekla a vypadá opravdu dobře. A tvoje primulka, ta si myslí, že bude jaro :o)
OdpovědětVymazatHezký večer, Helena
Vlasti, já ještě nikdy žádnou dýňovou buchtu nejedla, ta tvoje vypadá báječně a lákavě. Zatím jsem se bála experimenovat s dýní, ale asi to přeci jen zkusím. Hezký víkend Anny
OdpovědětVymazat