Letos je rok bohatý na cukety, nasadila jsem tři rostliny, kdyby náhodou a teď sklízím, vařím, peču a rozdávám. Na mých oblíbených Maminčiných receptech jsem objevila recept na cuketové karbanátky a dneska byly k obědu.
Na dvanáct karbanátků budete potřebovat:
1/2 kg mletého masa
1 menší cuketu ( po očistění a nastrouhání cca 1/2 kg)
1 celé vejce
2 polévkové lžíce solamylu
2 polévkové lžíce kečupu nebo rajského protlaku
2 hrsti strouhanky
česnek, sůl, pepř a majoránka podle chuti
Cuketu nastrouháme nahrubo, posolíme a necháme odstát až pustí vodu, potom ji vymačkáme a přidáme s ostatními surovinami k mletému masu. Vypracujeme těsto na barbanátky, pokud bude řídké přidejte trochu strouhanky.
Na plech vyložený pečícím papírem vytvoříme 12 karbanátků a pečeme je ve vyhřáté troubě na 220 stupňů asi 40 minut.
Podáváme s brambory a zeleninou
Dobrou chuť!
Všechny recepty, které na tomto blogu najdete jsou vyzkoušeny v naší kuchyni a otestovány mlsnými jazýčky mé rodiny :)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
-
Trhací chleba jsem chtěla už dlouho vyzkoušet, ale pořád nějak nebyla příležitost. Až loni na Silvestra na zakousnutí všech těch dobrůtek s...
-
Nějak to tu poslední dobou zase zanedbávám, tak se ještě v rychlosti vrátím na konec června k jednomu mému tvoření. Moc toho poslední dobou...
-
Pokud máte rádi mák a makovec, je tahle bábovka přesně to co hledáte! Recept na ni jsem našla na Maminčiných receptech, je rychlá, vláčná...
-
Recept na tyhle koláčky jsem objevila u Ajky , moc mě zaujaly a dneska jsem je vyzkoušela. Na tohle těsto poprvé sáhnete rukou až když pečen...
-
Letos je opravdu třešňový rok! Tolik třešní co letos ještě náš 25 let starý strom neměl, už nad ní visela hrozba poražení, ale asi za tu let...
Vlastičko, ty tedy vypadají fakt dobře a navíc z trouby, bez smažení - super!
OdpovědětVymazatMoc zdravím, Helena
Helenko a byly výborné a taky jsem přivítala pečení v troubě a opravdu doporučuji :-)
VymazatAhoj Vlasti, dělala jsem včera plněné cukety. Tohle vypadá taky moc dobře a pečené karbenátky jsou určitě zdravější než smažené. Letos je na cukety a muškáty výborný rok. Jen těm okurkám se moc nechtělo. Nedej bože, aby teď začaly rodit. Manžel koupil pytel z jihu Moravy, co kdyby z našich nic nebylo a ony napotřetí potvory vzešly. Tak teď trnu, že mě budou možná čekat ještě jednou.
OdpovědětVymazatJitko, koukala jsem na tvoje plněné cukety a určitě je taky udělám. Teď mám pro zatím sklizeno a v sobotu odjíždíme na dovolenu tak zatím zase něco naroste. Já už sklízím ve velkém i rajčata a dneska jsem navařila první dávku salsy.
VymazatVlasti, to je super recept, dávám si ho do záložek a vyzkouším.
OdpovědětVymazatHmm, tak to by mi mohlo projít:-)))
OdpovědětVymazatChmm, cuketu můžu na spoustu způsobů, takže toto bych ráda vyzkoušela:) Jen škoda, že naši letos cuketky na zahradě nemají ...
OdpovědětVymazat