Tentokrát to byl zimní, nebo taky pečený čaj a třešňovo rybízový džem.
A recept na zimní čaj jak ho dělám já vám dneska přináším.
Na jednu várku, ze které uděláte přibližně sedm skleniček o obsahu cca 230 ml budete potřebovat:
1 litr rybízu
1 litr různého sezónního ovoce já jsem měla jahody, maliny, zahradní borůvky a tayberry
2 citróny
2 pomeranče
0,5 kg cukru krupice
kousek celé skořice
5 hřebíčků
150 ml rumu
Do pekáče dáme vyprané ovoce. Větší kousky pokrájíme, přidáme nakrájené oloupané pomeranče a citróny skořici nalámeme na malé kousky, přidáme hřebíček a cukr, promícháme a dáme do trouby vyhřáté na 220 stupňů pečeme za občasného zamíchání asi 45 minut.
A než se mi upekl čaj, uvařila jsem ještě várku třešňovo rybízovédo džemu.
Tak to je pro dnešek všechno, na zahrádce je na pár dnů sklizeno a já vám všem přeji pohodový slunečný víkend!
Hmmm, mňam...! :)
OdpovědětVymazatHmmm, voní až sem:-)
OdpovědětVymazatTak tohle určitě vyzkouším, děkuju za recept. Už jsem pila u známých tzv. pečený švestkový čaj, byl dobrý, ale tohle vypadá hodně lákavě.
OdpovědětVymazatHezké dny, i když zavařování nebere konce, v zimě jako když to najdeš. A mňam! není nad domácí!
Pečený čaj vypadá moc pěkně a v zimě přijde určitě vhod.
OdpovědětVymazatJá čaj a zavařeniny nedělám kvůli cukru. Dřív jsem zavařovala hodně. Jen těch kompotů pro děti!
Vastičko, dělám ho vlastně stejně, jako ty, jen ještě přidávám kousky vlašských ořechů nebo mandle...vyzkoušej, je to moc dobré!
OdpovědětVymazatMoc zdravím, Helena