Zahrada ještě pořád vydává svoje plody. Špenát nasetý v srpnu je v těchto dnech akorát ke sklizni. V mrazáku mám ještě spoustu jarního a tak jsem špenát ze záhonu rovnou použila do křehkého koláče.
180 g hladké mouky
90g studeného másla
4-5 lžic ledové vody
špetku soli
Z másla a mouky uděláme ve food procesoru drobenku přidáme vodu a těsto rychle zpracujeme. Zabalíme do folie, odložíme do ledničky a připravíme náplň.
300g mraženého(nebo čerstvého) špenátu
1 větší cibule
2 stroužky česneku
3 vejce
sůl, pepř
150g sýra (gouda, eidam)
100 ml smetany
2 hrsti mražené kukuřice
rajčátka na ozdobu
2 lžíce oleje
Na oleji orestujeme cibuli, přidáme špenát, česnek, pepř a sůl krátce podusíme a necháme vychladnout. vejce prošleháme se smetanou smícháme se špenátem, strouhaným sýrem a kukuřicí.
Těsto mezi dvěma fóliema vyválíme, vložíme do koláčové formy, propícháme vidličkou. Na těsto položíme pečící papír a zatěžkáme fazolemi a dáme předpéct na 180 stupňů na dvacet minut.
Fazole vysypeme, na předpečené těsto nalejeme náplň na náplň rozendáme půlky rajčátek a pečeme cca 45 minut až je náplň pevná a pružná.
A ještě jeden receptík připomenu
Dýňové sušenky
Jsou naprosto skvělé. Jenom jsem tentokrát vyměnila čokoládu za rozinky
💛💛💛
Tetkapernikarka
OdpovědětVymazatVlasti, obojí je vélmi lákavé 😊👌
Hezky nedělní večer i nový týden 🍀😊🩷🍂 Alena
parádní...Sv.
OdpovědětVymazat