Další z receptů které si zde musím uložit. Jsou prakticky bez práce a ze surovin které jsou doma vždycky.
1/2 litru vody
600 g mouky já jsem dala 500 g hladké a 100 g celozrnné hladké pšeničné mouky
1 lžička kmínu
2 lžičky soli
Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme prosátou mouku, sůl a kmín a vymícháme husté lepkavé těsto. Žádné velké hnětení, jen aby se všechny suroviny pěkně propojily.
Těsto poprášíme moukou, zakryjeme a odložíme na noc do lednice.
Ráno dáme troubu předehřát na 220 stupňů, na dno trouby vložíme pekáč do kterého při vkládání dalamánků do trouby vlijeme asi půl litru vařící vody
Z těsta lžící opatrně odkrajujeme jednotlivé porce a rovnou je bez jakýchkoli úprav dáváme na plech vyložený pečícím papírem. Já jsem z tohoto množství měla 9 dalamánků.
Posypeme semínky a hned vložíme do vyhřáté trouby
Po 15 minutách vyndáme olech s vodou a troubu vyvětrámw
Pečeme asi 25 minut do zezlátnutí.
Přeji vám pohodovou lednovou sobotu a děkuji za vaše zastavení
Vlasti, tak to se mi fakt líbí, určitě vyzkouším!
OdpovědětVymazatDěkuji a přeji hezkou neděli, Helena
Viděla jsem už na Instagramu a určitě vyzkouším.Co si doma upeču mám nejraději
OdpovědětVymazatHezkou neděli
vypadají krásně...Sv.
OdpovědětVymazatPrávě jsem vytáhla z trouby, skvělé, fakt bezva, často nahlížím a inspirují se, děkuji, vše je moc fajn Hana
OdpovědětVymazatDalamánky bez hnětení zní jako perfektní recept pro všechny, kdo chtějí skvělý domácí chléb bez složité přípravy. Nejvíc se mi líbí, že těsto stačí nechat přes noc v lednici a ráno už jen upéct. Už teď si představuju tu křupavou kůrku a krásně nadýchaný vnitřek! Když mám ale chuť na něco sladkého ke snídani, nedám dopustit na nejlepší palačinky recept, který je rychlý, jednoduchý a vždycky se povede.
OdpovědětVymazatTo vypadá dobře. Určitě vyzkouším!
OdpovědětVymazatLepivá těsta sice nemám moc ráda, ale vyzkouším, výsledek vypadá moc dobře 👍
OdpovědětVymazatKrásný den.