pondělí 28. listopadu 2022

A zase ty perníčky...

 ...dávno je pryč doba kdy jsme s Pájou začínaly péct perníčky na adventní trhy poslední týden v srpnu. No co budu povídat, byly to tak trochu divoké roky, ale vždycky takhle před Vánocemi na ten čas strašně ráda vzpomínám. Vůbec nechápu jak jsme toho zvládly vyrobit taková kvanta, dneska upeču a nazdobím perníčky z necelého kila mouky mám toho plné zuby. Možná tu ještě mezi vámi je někdo kdo si na naše vánoční šílenství vzpomene a nebyly to jenom zdobené perníčky, ale Pájino vizovické, háčkovaní andílci a téměř legendární perníčky plněné povidly, které jsme pekly až do daleké Austrálie... jó to byly časy. Všechnu tu krásu jsem rok po roku fotila a sdílela na svém prvním blogu Cestičky sem a tam a i ten s celým svým foto-obsahem stejně jako naše adventy prožité na trzích zmizel v propadlišti času.

A tak jsem v sobotu zdobila perníčky jen tak pro radost, pro ten pocit, že prostě k vánocům perníčky patří. Trochu jsem se dojímala, když jsem z krabice vytahovala formičky, které mi z plechu naohýbal a vyrobil manžel v letech kdy se nic moc ještě nedalo sehnat a užívala jsem si práci s novými formičkami vyrobenými na 3D tiskárně. Letos mě to vážně bavilo a tohle je výsledek mého celodenního snažení.








💛💛💛

Včera jsme zapálili první svíčku na adventním věnci.
Přeji vám krásný, v klidu a pohodě prožitý adventní čas a děkuji za vaše zastavení.

10 komentářů:

  1. Nádhera,krása,paráda.Klidný adventní čas přeje Věra z Litoměřicka.

    OdpovědětVymazat
  2. Olina ............Krásné...co napsat víc...Šikulka

    OdpovědětVymazat
  3. ach nádherné! raz keď budem veľká tiež sa naučím takto krásne zdobiť medovníčky <3

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Vlasti, perníčky máš parádní :) Nebudeš tomu věřit, ale patřím mezi pamětnice... a pamatuji si i na krásné vytlačované perníčky! Ten čas neskutečně letí...

    OdpovědětVymazat
  5. Tvoje perníčky jsou parádní. Já jsem letos bojovala s polevou. Dělala jsem ji jako vždy, ale nebylo to ono. Prostě letos u nás perníčky raději hned dát do pusy než je jimi něco dozdobit. :-)
    Měj se hezky !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  6. Vija
    Krásné perníčky, jak krajka malované. Hezké adventní dny J

    OdpovědětVymazat
  7. Nádhera, nádhera, nádhera. Jemné zdobení. Zadělám je až zítra. U nás obvykle zbydou jako poslední, pro mé hochy jsou málo vláčné, ale moc ráda je zdobím. Upřímně doznávám, že tak krásné je nemám. Alena z Jičína

    OdpovědětVymazat
  8. obdivuji trpělivost při zdobení,krásné..Sv.

    OdpovědětVymazat
  9. Vlasti, perníčky vypadají báječně , jako vždy nádherně nazdobené. Na vaše pečení perníčků s Pájou si vzpomínám. Překrásně nazdobené , radost se podívat . Tehdy se mi líbily vytlačované i ty plněné povidly. Andílci byli parádní . Je to škoda ,že se nám všechny ty starší fotečky vytratily.
    Vlasti, měj se krásně a užívej si adventní čas.

    OdpovědětVymazat
  10. Vlasti,jsem pamětník a pamatuji na vaše pečení perníčků, povidlové,tak do těch bych se zakousla hned.

    OdpovědětVymazat