neděle 31. října 2021

Podzimní dort s pavučinou

 Recept na tenhle dort jsem našla na Pěkně vypečeném blogu a je tak skvělý, že si ho sem musím uložit taky :)


Recept je na dort do formy velikosti 24 cm a ač to nemám ve zvyku, tentokrát jsem se držela receptu opravdu přesně bez úprav a dort dopadl vážně skvěle.


100 g hladké špaldové mouky
200 g hladké mouky
200 g cukru krupice
1 lžíce vanilkového cukru
2 celá vejce
250 ml rostlinného oleje
250 ml mléka
3 větší jablka, oloupat nastrouhat na hrubo
1 prášek do pečiva
120 g vlašských ořechů namletých

Na promazání meruňková marmeláda

Na polití čokoládová poleva a trochu bílé polevy, nebo bílé čokolády na pavučinu


Troubu předehřejeme na 180 stupňů
Celá vejce vyšleháme s cukry do pěny, zašleháme olej. Smícháme mouku s práškem do pečiva a střídavě s mlékem zašleháváme do vaječné hmoty. Nakonec lehce vmícháme nastrouhaná jablka a ořechy. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme asi 45 minut. Propečenost vyzkoušíme špejlí. Upečený dort necháme vystydnout, jednou prokrojíme a namažeme meruňkovou marmeládou.
Dort slepíme a polijeme čokoládovou polevou. Ihned na tekutou polevu uděláme spirálu z bílé čokolády, nebo jakékoli polevy. Já jsem umíchala kousek bílku s cukrem. Párátkem od středu ven polevu protáhneme tím se vytvoří pavučina.
Dort necháme do druhého dne proležet.



7 komentářů:

  1. Vlasti, dort vypadá báječně a určitě je výborný.
    Měj hezký večer.

    OdpovědětVymazat
  2. Dort je hodně pohledný a nepochybuji, že chutná skvěle.
    Asi vyzkouším.
    Díky za receptík.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Vlasti, dort vypadá dost dobře, recept si ukládám. Děkuju za inspiraci. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to je opravdu úžasný dort, krásné dílko :)♥

    OdpovědětVymazat
  5. Vlasti, dort vypadá skvěle. Jistě i tak chutnal.
    Máš ve váze krásné hortenzie.
    Přeji hezký den. ☺

    OdpovědětVymazat
  6. Vypadá opravdu skvěle. Moc se ti povedl!!!

    OdpovědětVymazat