Houby u nás po vydatných deštích rostou už víc jak dva týdny. Mám nasušeno, zavařeno a co dál... hříbky na kmínu jsou tutovka a co potom houbové karbanátky. Použila jsem pravé hřiby, hřiby kováře a masáky a byla to veliká dobrota.
A co budeme potřebovat na 12 větších karbanátků?
600 g pokrájených hub 3 minuty povařených v osolené vodě s kmínem
150 g anglické slaniny
2 vejce
bešamel z 50g másla a 2 vrchovatých lžic hladké mouky
strouhanku
1 velkou cibuli
česnek
čerstvou petrželky
pepř a sůl
Povařené houby a slaninu rozsekáme v kuchyňském drtiči na hrubší kousky. Cibuli nakrájíme na jemno. Z másla a mouky uděláme bešamel a všechno smícháme dohromady. Osolíme, opepříme, přidáme nadrcený česnek a nakrájenou petrželku. Spojíme strouhankou až vznikne těsto z kterého se dají vytvarovat karbanátky.
Karbanátky buď smažíme na oleji, ale já jsem je pekla asi 40 minut v troubě na plechu vyloženém pečícím papírem.
Podáváme s bramborem a zeleninou.
Všechny recepty, které na tomto blogu najdete jsou vyzkoušeny v naší kuchyni a otestovány mlsnými jazýčky mé rodiny :)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
-
Trhací chleba jsem chtěla už dlouho vyzkoušet, ale pořád nějak nebyla příležitost. Až loni na Silvestra na zakousnutí všech těch dobrůtek s...
-
Nějak to tu poslední dobou zase zanedbávám, tak se ještě v rychlosti vrátím na konec června k jednomu mému tvoření. Moc toho poslední dobou...
-
Pokud máte rádi mák a makovec, je tahle bábovka přesně to co hledáte! Recept na ni jsem našla na Maminčiných receptech, je rychlá, vláčná...
-
Recept na tyhle koláčky jsem objevila u Ajky , moc mě zaujaly a dneska jsem je vyzkoušela. Na tohle těsto poprvé sáhnete rukou až když pečen...
-
Letos je opravdu třešňový rok! Tolik třešní co letos ještě náš 25 let starý strom neměl, už nad ní visela hrozba poražení, ale asi za tu let...
Super recept.
OdpovědětVymazatZrovna včera syn přinesl plný košík hub, ale tak krásných praváků ne. Jen podhříbky a masáky.
OdpovědětVymazatBohužel nasušené letos nemám.
Tvůj recept je pěkný a na talíři vypadá jídlo báječně. :-)
Vlastičko, hned bych si dala, ale na houby jsem se letos ještě nedostala...
OdpovědětVymazatHezký večer, Helena
Vlasti,to musela být dobrota !:-)
OdpovědětVymazatAčkoliv jsem dříve houbu nevzala do pusy, teď se po nich můžu utlouct! :-) Ze všeho nejvíc miluji houbové řízky a nebo jen tak osmahlé na sádle hříbečky s kmínem, podávané na čerstvém chlebu, mňááám.. :-) V létě jsem pár košíků našla, něco zamrazila.. Teď už jsem ale v lese na hříbky nenarazila, je hrozné sucho :-( A tak nahrazuji hříbky alespoň žampiony, které seženeme v obchodě a dneska u nás k večeři byly právě řízky ze žampionů. :-) Hřibům se to nevyrovná, ale taky jsme si pochutnali. :-)
OdpovědětVymazat