Houby u nás po vydatných deštích rostou už víc jak dva týdny. Mám nasušeno, zavařeno a co dál... hříbky na kmínu jsou tutovka a co potom houbové karbanátky. Použila jsem pravé hřiby, hřiby kováře a masáky a byla to veliká dobrota.
A co budeme potřebovat na 12 větších karbanátků?
600 g pokrájených hub 3 minuty povařených v osolené vodě s kmínem
150 g anglické slaniny
2 vejce
bešamel z 50g másla a 2 vrchovatých lžic hladké mouky
strouhanku
1 velkou cibuli
česnek
čerstvou petrželky
pepř a sůl
Povařené houby a slaninu rozsekáme v kuchyňském drtiči na hrubší kousky. Cibuli nakrájíme na jemno. Z másla a mouky uděláme bešamel a všechno smícháme dohromady. Osolíme, opepříme, přidáme nadrcený česnek a nakrájenou petrželku. Spojíme strouhankou až vznikne těsto z kterého se dají vytvarovat karbanátky.
Karbanátky buď smažíme na oleji, ale já jsem je pekla asi 40 minut v troubě na plechu vyloženém pečícím papírem.
Podáváme s bramborem a zeleninou.
Všechny recepty, které na tomto blogu najdete jsou vyzkoušeny v naší kuchyni a otestovány mlsnými jazýčky mé rodiny :)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
-
Tenhle recept se u nás vaří už spoustu let. Nepamatuji si odkud přišel, ale je to bezpochyby naše nejoblíbenější houbové jídlo. Nemám na ně...
-
... je pořád barevná a snad mě v tomhle období baví úplně nejvíc. Sice všechno sezónní už zmrzlo před více než dvěmi týdny, ale pořád je to...
-
Krásný pondělní večer Vám přeji! Letí to letí a včera jsme zapálili už druhou svíčku na adventním věnci. V sobotu jsme byli na trhu a odpol...
-
Recept na tyhle muffiny jsem našla na recepty.cz a jsou výborné. Já jsem do nich tedy zapomněla dát rozinky, ale nevadí i tak nemají chybu...
-
Pomalu se nám to blíží tak ještě jeden receptík na vánoční cukroví Tohle linecké těsto je výborné, křehké,hned měkké. Používám ho i na ...
Super recept.
OdpovědětVymazatZrovna včera syn přinesl plný košík hub, ale tak krásných praváků ne. Jen podhříbky a masáky.
OdpovědětVymazatBohužel nasušené letos nemám.
Tvůj recept je pěkný a na talíři vypadá jídlo báječně. :-)
Vlastičko, hned bych si dala, ale na houby jsem se letos ještě nedostala...
OdpovědětVymazatHezký večer, Helena
Vlasti,to musela být dobrota !:-)
OdpovědětVymazatAčkoliv jsem dříve houbu nevzala do pusy, teď se po nich můžu utlouct! :-) Ze všeho nejvíc miluji houbové řízky a nebo jen tak osmahlé na sádle hříbečky s kmínem, podávané na čerstvém chlebu, mňááám.. :-) V létě jsem pár košíků našla, něco zamrazila.. Teď už jsem ale v lese na hříbky nenarazila, je hrozné sucho :-( A tak nahrazuji hříbky alespoň žampiony, které seženeme v obchodě a dneska u nás k večeři byly právě řízky ze žampionů. :-) Hřibům se to nevyrovná, ale taky jsme si pochutnali. :-)
OdpovědětVymazat