Všechny recepty, které na tomto blogu najdete jsou vyzkoušeny v naší kuchyni a otestovány mlsnými jazýčky mé rodiny :)
neděle 24. ledna 2016
Paštika z kuřecích jater
1/2 kg kuřecích jater
4 šalotky
2 stroužky česneku
150 g másla + 50g na závěrečné zalití
1 velká snítka tymiánu
2 špetky majoránky
2 lžíce smetany ke šlehání
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
Játra očistíme a osušíme na papírové utěrce.
Cibuli nakrájíme a na másle orestujeme. Tymián odrhneme ze stonků, majoránku rozemneme, pokrájíme česnek a všechno přidáme k orestované šalotce. Přidáme játra a opékáme tak, aby zůstala uvnitř růžová. Játra přendáme do vysoké nádoby, přidáme máslo a rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. Osolíme, opepříme, přidáme smetanu a ještě promixujeme. Naplníme nádobky na paštiku a nakonec zalijeme rozpuštěným máslem. Necháme vychladit nejlépe do druhého dne. Podáváme s domácím pečivem.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
-
Pomalu se nám to blíží tak ještě jeden receptík na vánoční cukroví Tohle linecké těsto je výborné, křehké,hned měkké. Používám ho i na ...
-
Na cca 60 báječných medových trubiček budete potřebovat tyto suroviny: 250g hladké mouky 100g moučkového cukru 50g Hery 2 lžíce medu 2...
-
To nám ten advent letos utekl co? Ale bylo to pěkné, letošní adventní výletování jsme zakončili v mlhou zakrytém Brně, ale i tak to byl hod...
-
Tohle cukroví vzniklo tak trochu neplánovaně spíš omylem, ale je vážně moc dobré a už vím jak by se dalo ještě vylepšit, přidávám ho pro in...
-
Tvarohová buchta byla snědená coby dup, tak jsem dneska hned upekla plněnou vánočku. Od té doby, co jsem ve sklepě znovu objevila starou ván...

Hm, vyzkouším!
OdpovědětVymazatHezký den!
Ivana
Vlastičko, taky jí dělám, přidávám brusinky namočené v koňaku nebo mandle.
OdpovědětVymazatMoc chválím nový vzhled blogu!
Pa, Helena
Tak to teda vypadá naprosto úžasně! Jdu si to uložit a v nejbližší době i vyzkoušet! :-)
OdpovědětVymazatVlasti,až jsem se lekla,jestli jsem správně .-) :-) Hezký vzhled blogu:-)
OdpovědětVymazatNa paštiku jsme měli nedávno chuť,tak možná vyzkoušíme brzy i podle tebe :-)pa Alena