Všechny recepty, které na tomto blogu najdete jsou vyzkoušeny v naší kuchyni a otestovány mlsnými jazýčky mé rodiny :)
neděle 24. ledna 2016
Paštika z kuřecích jater
1/2 kg kuřecích jater
4 šalotky
2 stroužky česneku
150 g másla + 50g na závěrečné zalití
1 velká snítka tymiánu
2 špetky majoránky
2 lžíce smetany ke šlehání
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
Játra očistíme a osušíme na papírové utěrce.
Cibuli nakrájíme a na másle orestujeme. Tymián odrhneme ze stonků, majoránku rozemneme, pokrájíme česnek a všechno přidáme k orestované šalotce. Přidáme játra a opékáme tak, aby zůstala uvnitř růžová. Játra přendáme do vysoké nádoby, přidáme máslo a rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. Osolíme, opepříme, přidáme smetanu a ještě promixujeme. Naplníme nádobky na paštiku a nakonec zalijeme rozpuštěným máslem. Necháme vychladit nejlépe do druhého dne. Podáváme s domácím pečivem.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
-
... je pořád barevná a snad mě v tomhle období baví úplně nejvíc. Sice všechno sezónní už zmrzlo před více než dvěmi týdny, ale pořád je to...
-
Krásný pondělní večer Vám přeji! Letí to letí a včera jsme zapálili už druhou svíčku na adventním věnci. V sobotu jsme byli na trhu a odpol...
-
Recept na tyhle muffiny jsem našla na recepty.cz a jsou výborné. Já jsem do nich tedy zapomněla dát rozinky, ale nevadí i tak nemají chybu...
-
Pomalu se nám to blíží tak ještě jeden receptík na vánoční cukroví Tohle linecké těsto je výborné, křehké,hned měkké. Používám ho i na ...
-
Tenhle recept se u nás vaří už spoustu let. Nepamatuji si odkud přišel, ale je to bezpochyby naše nejoblíbenější houbové jídlo. Nemám na ně...

Hm, vyzkouším!
OdpovědětVymazatHezký den!
Ivana
Vlastičko, taky jí dělám, přidávám brusinky namočené v koňaku nebo mandle.
OdpovědětVymazatMoc chválím nový vzhled blogu!
Pa, Helena
Tak to teda vypadá naprosto úžasně! Jdu si to uložit a v nejbližší době i vyzkoušet! :-)
OdpovědětVymazatVlasti,až jsem se lekla,jestli jsem správně .-) :-) Hezký vzhled blogu:-)
OdpovědětVymazatNa paštiku jsme měli nedávno chuť,tak možná vyzkoušíme brzy i podle tebe :-)pa Alena